Parmesanpotetpannekake

Parmesanpotetpannekake

Lær hvordan du lager deilige parmesan potetkaker med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje, pluss 1 spiseskje
  • 1 løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 900 gram Yukon Gold-poteter, skrellet
  • 1 kopp revet Parmesan
  • 1/2 kopp hakkede ferske basilikablad

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor (12 tommer i diameter) non-stick panne på middels høy varme. Tilsett løken og kok til den er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløken og kok til den er myk og aromatisk, ca. 2 minutter til. Krydre løkblandingen med salt og pepper. Overfør løkblandingen til en stor bolle og sett til side. Sett til side pannen.
  3. 3I mellomtiden, riv potetene i en food processor med rivjern. Bruk et kjøkkenhåndkle for å presse ut vannet fra de revne potetene. Tilsett potetene i bollen med løkblandingen. Rør inn parmesan og basilikum. Bland godt og smak til med mer salt og pepper etter behov.
  4. 4Varm opp resten av olivenoljen på høy varme i den samme pannen som ble brukt til å koke løken. Når pannen er varm, men ikke røykende, tilsett potetblandingen. Bruk en slikkepott til å presse blandingen ned i pannen, og sørg for at den er jevnt fordelt. Skru ned varmen til middels og stek potetblandingen til bunnen er gyllenbrun og pannekaken kan bevege seg i pannen, ca. 12 til 15 minutter. Skru ned varmen til middels-lav hvis pannekaken blir for brun på steder. Legg en stor tallerken oppå pannekaken og snu den ut av pannen. Skru opp varmen igjen til høy. Når pannen er varm, skyv pannekaken tilbake i pannen og stek til bunnen er gyllen og gjennomstekt, ca. 12 til 15 minutter. Skyv pannekaken over på et serveringsfat, skjær i skiver og server.