Eggerøre med purre, favabønner, sprø brødsmuler og parmesan

Eggerøre med purre, favabønner, sprø brødsmuler og parmesan

oppskrift på deilige røræg med purre, fava bønner, sprø brødsmuler og parmesan. enkel, smakfull frokost eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper grovhakket fransk brød
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Fin sjøsalt
  • 1 kopp skrelte ferske fava-bønner eller frosne (dobbeltskrelte)
  • 12 store egg (helst økologiske)
  • 1/2 kopp crème fraîche eller rømme
  • 1/2 teskje fin sjøsalt
  • 2 spiseskjeer (1/4 stykke) smør
  • 2 kopper hakket purre (bare den hvite og lysegrønne delen; fra 2 store)
  • En skive parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1For sprøe brødsmuler: Forvarm ovnen til 200°C. Legg brødet i en middels stor bolle. Drypp over olje og vend godt slik at det dekkes. Spre brødbitene på et lite bakepapirkledd stekebrett med kant. Strø lett med havsalt. Stek til brødet er gyllent og sprøtt, og rør om ofte, ca. 10–12 minutter. Avkjøl på brettet. FORHÅNDSRETT: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp i ovn på 180°C i 3 minutter før bruk.
  2. 2Forvarm ovnen til 200°C. Legg brødet i en middels stor bolle. Drypp over olje og vend godt slik at det dekkes. Spre brødbitene på et lite bakepapirkledd stekebrett med kant. Strø lett med havsalt. Stek til brødet er gyllent og sprøtt, og rør om ofte, ca. 10–12 minutter. Avkjøl på brettet. FORHÅNDSRETT: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp i ovn på 180°C i 3 minutter før bruk.
  3. 3For eggene: Kok fava bønner i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 14 minutter. Sil av vannet. Visp egg, crème fraîche og 1/2 teskje havsalt i en stor bolle til det er godt blandet. Smelt smør i en tykkbunnet stor stekepanne på lav varme. Tilsett purre. Sauter til den er myk, men ikke brun, ca. 10 minutter. Strø lett med havsalt. Bland inn fava bønnene. Øk varmen til middels høy. Hell i eggeblandingen. Rør med en varmebestandig slikkepott til eggene nesten har stivnet, men fortsatt er kremete, ca. 3–4 minutter. Krydre med pepper. Overfør eggeblandingen til et serveringsfat. Strø over sprø brødsmuler. Riv parmesan over og server.
  4. 4Kok fava bønner i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 14 minutter. Sil av vannet. Visp egg, crème fraîche og 1/2 teskje havsalt i en stor bolle til det er godt blandet.
  5. 5Smelt smør i en tykkbunnet stor stekepanne på lav varme. Tilsett purre. Sauter til den er myk, men ikke brun, ca. 10 minutter. Strø lett med havsalt. Bland inn fava bønnene. Øk varmen til middels høy. Hell i eggeblandingen. Rør med en varmebestandig slikkepott til eggene nesten har stivnet, men fortsatt er kremete, ca. 3–4 minutter. Krydre med pepper.
  6. 6Overfør eggeblandingen til et serveringsfat. Strø over sprø brødsmuler. Riv parmesan over og server.