Fruktleather

Fruktleather

Lær hvordan du lager deilige og sunne fruit leathers hjemme. Enkel oppskrift, tips for perfekte resultater og varianter å prøve.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 24 minutter
Porsjoner: 10
frokost

Ingredienser

  • Non-stick koke spray
  • 4 kopper uten kjerner druer
  • 1 spiseskje hvit balsamicoeddik
  • En klype salt
  • 5 ferske basilikumblader, hakket
  • Non-stick koke spray
  • 1 ½ kvart med jordbær, fjernet stilk og skrellet
  • 1 ½ spiseskje balsamicoeddik
  • En klype salt
  • 2 spiseskje hakket fersk mynte
  • Non-stick koke spray
  • 340 gram guavapaste
  • Saften av 3 sitroner
  • 2 teskje rosa pepperkorn, knust

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 170 grader Fahrenheit. Legg et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett og spray med non-stick matlagingsspray. Velg deretter en av kombinasjonene nedenfor. Hvis du skal lage alle tre, bruk tre stekebrett og matter.
  2. 2For drue-, basilikum- og hvit balsamico-læret: Mos druer, hvit balsamicoeddik og salt sammen i en blender, og vend inn mynten. Hell pureen over det forberedte stekebrettet og fordel den jevnt.
  3. 3Sett stekebrettet i ovnen og kok til drueblandingen blir veldig tørr, ca. 2 til 2 ½ time. Den vil forbli klissete, men bør være fast, og du skal kunne trekke den bort fra pannen.
  4. 4For jordbær-, balsamico- og læret: Mos jordbærene, balsamico og salt sammen i en blender, og vend inn mynten. Hell pureen over det forberedte stekebrettet og fordel den jevnt.
  5. 5Sett stekebrettet i ovnen og kok til jordbærblandingen blir veldig tørr, ca. 2 til 2 ½ time. Den vil forbli klissete, men bør være fast, og du skal kunne trekke den bort fra pannen.
  6. 6For guava-, rosa pepperkorn- og læret: I en sausekjele over middels varme, tilsett guavapaste, sitronsaft og ¼ til ½ kopp vann, og visp til det er løst og flytende. Vend inn rosa pepperkorn. Hell pureen over stekebrettet og fordel den jevnt.
  7. 7Sett i ovnen og kok til guavablandingen blir veldig tørr, ca. 6 til 6 ½ time. Den vil forbli klissete, men bør være fast, og du skal kunne trekke den bort fra pannen.