Sitron- og valmuefrøkake med fruktkompott

Sitron- og valmuefrøkake med fruktkompott

oppskrift på sitronkake med valmuefrø servert med frisk fruktkompott, perfekt for en lett dessert eller kaffekake.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopp hvetemel
  • 2. 2/3 kopp sukker
  • 3. 1/2 kopp maisstivelse
  • 4. 1 spiseskje poppiekjerner
  • 5. 2 1/4 teskjeer bakepulver
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 2 spiseskjeer smør
  • 8. 1 kopp skummet melk
  • 9. 2 teskjeer ferskrevet sitronskall
  • 10. 1 1/2 teskje vanilje
  • 11. 1 stort egg
  • 12. fruktkompott
  • 13. 1/2 kopp vann
  • 14. 1/2 kopp sukker
  • 15. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 16. 1 spiseskje ferske timianblader
  • 17. 1 teskje vanilje
  • 18. 4 kopper sesongens frukt (vi brukte 1 kopp kvartede jordbær, 1 kopp bjørnebær, samt 1 plomme og 1 nektarin, hver kuttet i båter)

Fremgangsmåte

  1. 11. Ha ferdig fruktkompote. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør og mel en 20 cm (8 tommer) rund kakeform, og rull ut overflødig mel. I en bolle visp sammen mel, sukker, maisstivelse, valmuefrø, bakepulver og salt, og bland inn smør med fingrene til det er godt innarbeidet. I et målebeger lett pisk sammen melk, sitrusskall, vanilje og egg. Rør melkeblandingen inn i melblandingen til det akkurat er blandet, og hell røren i formen. Stek kaken i 35 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. Ta kaken ut av formen og avkjøl på en rist. Server kakeskiver med topp av fruktkompote.
  2. 22. Ha ferdig fruktkompote.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175°C (350°F) og smør og mel en 20 cm (8 tommer) rund kakeform, og rull ut overflødig mel.
  4. 44. I en bolle visp sammen mel, sukker, maisstivelse, valmuefrø, bakepulver og salt, og bland inn smør med fingrene til det er godt innarbeidet. I et målebeger lett pisk sammen melk, sitrusskall, vanilje og egg.
  5. 55. Rør melkeblandingen inn i melblandingen til det akkurat er blandet, og hell røren i formen. Stek kaken i 35 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. Ta kaken ut av formen og avkjøl på en rist. Server kakeskiver med topp av fruktkompote.
  6. 66. For å lage fruktkompoten: I en liten kjele kok opp vann med sukker, sitronsaft og timian, og rør av og til. La det koke til sukkeret er oppløst. Avkjøl sirupen til romtemperatur og rør inn vanilje. Bland frukt og sirup i en bolle og avkjøl til den er kald. (Kompote kan lages 4 timer i forveien og oppbevares kjølig, dekket.) Gir omtrent 4 kopper.
  7. 77. (Dette punktet er identisk med punkt 6, så det kan utelates for å unngå gjentakelse.)