Tweed-kvadrater

Tweed-kvadrater

Lær hvordan du lager deilige tweed squares med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som snacks. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Kake:
  • 2. 2 eggehviter
  • 3. 1/2 kopp usaltet smør
  • 4. 2/3 kopp hvitt sukker
  • 5. 1 1/3 kopper hvetemel
  • 6. 2 teskjeer bakepulver
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 1/2 kopp helmelk
  • 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 10. 1/2 kopp miniatyr sjokoladeknapper med halv søt smak
  • 11. Glasur:
  • 12. 1/3 kopp smør, myknet
  • 13. 1 1/2 kopper melis
  • 14. 2 eggeplommer
  • 15. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 16. 1 klype salt
  • 17. Topping:
  • 18. 3 firkanter (1 unse) med halv søt sjokolade
  • 19. 2 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x23 cm (9x9 tommers) kakeform.
  2. 22. Pisk eggehvitene i en glass- eller metallskål til stive topper. Løft vispen eller eggevispen rett opp: eggehvitene vil danne skarpe topper.
  3. 33. Pisk usaltet smør og hvitt sukker sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig; pisk inn mel, bakepulver og 1 teskje salt. Bland melk og 1 teskje vaniljeekstrakt inn i melblandingen; vend inn de piskede eggehvitene og sjokoladechipsene. Fordel røren i den forberedte formen.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 25 minutter. Avkjøl helt i formen på en avkjølingsrist, ca. 30 minutter.
  5. 55. Pisk 1/3 kopp smør, melis, eggeplommer, 1 teskje vaniljeekstrakt og en klype salt sammen med en elektrisk mikser til det er glatt; smør dette over den avkjølte kaken.
  6. 66. Smelt sjokoladestykker med 2 spiseskjeer smør i en mikrobølgeovnsikker bolle, ca. 30 sekunder på høy varme. La sjokoladeblandingen avkjøle litt, og fordel deretter forsiktig sjokoladen over den avkjølte kaken. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, ca. 30 minutter.