Krydret pepperkakegrisene

Krydret pepperkakegrisene

oppskrift på krydrede gingerbread piggies, perfekte som julegodteri eller små snacks. enkel å lage og smakfulle med krydder og ingefær.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 1/2 kopp lyst brunt sukker
  • 1/4 kopp mild molasses
  • 2 1/2 kopper hvetemel, pluss litt til utbaking
  • 1 spiseskje malt kanel
  • 1 spiseskje malt ingefær
  • 2 teskjeer malt allehånde
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 teskje fint salt
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • Royal icing, oppskrift følger
  • 2 eggehviter
  • 3 kopper melis, pisket for å fjerne klumper
  • Saften av 1/2 sitron
  • Matfarge, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: En kobberkakeutskjærer på 5 tommer lang og 3 tommer bred.
  2. 2Bland smør, sukker og melasse i en kjøkkenmaskin med flatpisker til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. I mellomtiden, visp sammen de resterende tørre ingrediensene i en separat bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i smørblandingen i omganger, og fortsett å piske til alt er godt blandet.
  3. 3Hell deigen ut på kjøkkenbenken og del den i 3 deler. Trykk hver del til en disk og pakk den inn i plastfolie. Sett i kjøleskapet og la den hvile i 1 til 2 timer, eller opptil 3 dager.
  4. 4Juster rammene i ovnen til midten og forvarm til 175°C (350°F). Legg bakepapir på stekebrett.
  5. 5Legg ut to store ark med bakepapir og stryk dem lett. Plasser en deigdisk mellom arkene og kjevle ut til ca. 0,6 cm tykkelse. Gjenta med de resterende deigdiskene. Arbeid om alle restene til baller og la dem hvile i kjøleskapet før de brukes igjen. Gjenta prosessen med all deigen.
  6. 6Utskjær kokies med utstikker og legg dem på bakepapirkledde stekebrett med en skje med avstand på ca. 2,5 cm mellom hver. Stek kokiene i 10 til 12 minutter. Avkjøl på stekebrettene i 5 minutter, før de flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt til romtemperatur før pynting med royal icing.
  7. 7Til royal icing, tilsett eggehviter, sukker og sitronsaft i en stor bolle. Pisk med håndmikser til det er blankt og stivt, ca. 5 til 6 minutter. Tilsett konditorfarge, hvis ønskelig, og bland godt. Hell over i sprøyteposer med tynne spisser for å dekorere kokiene.