Bestemor Monettes kirsebærsyltetærttart

Bestemor Monettes kirsebærsyltetærttart

Lær hvordan du lager en deilig kirsebærsyltetøyterte inspirert av grandma Monette. Perfekt for sommerens bakst og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper høykvalitets kirsebærsyltetøy
  • 1 teskje fersk sitronsaft
  • 1 stang saltet smør, romtemperert, pluss litt mer til smøring av formen
  • 2/3 kopp sukker
  • 1 stort egg, pluss 1 eggeplomme
  • 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 kopp mandelmel
  • Revet skall av 1 sitron
  • 1 teskje malt kanel
  • En klype malt nellik

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Lag fyllet: Bland kirsebærsyltetøy og sitronsaft i en bolle, og rør for å bryte opp eventuelle klumper.
  2. 2Lag bunnen: Smør en 25 cm rund paiform med løs bunn. Pisk smør og sukker i en bolle med en mikser på middels hastighet. Tilsett hele egget, deretter vaniljen.
  3. 3Sikt hvetemel, mandelmel, sitronskall, kanel og nellik i en bolle.
  4. 4Med mikseren på middels hastighet, tilsett gradvis de tørre ingrediensene i smørblandingen.
  5. 5Skru ned hastigheten til lav og bland inn opptil 1 ss vann til deigen akkurat samler seg.
  6. 6Pakk to tredjedeler av deigen inn i plastfolie, og resten i plastfolie.
  7. 7Sett begge delene i kjøleskapet i 30 minutter.
  8. 8Legg den største delen av deigen mellom to ark bakepapir og kjevle ut til en 28 cm runding.
  9. 9Fjern det øverste arket av bakepapir og snu deigen opp ned i den forberedte paiformen; fjern det andre arket av bakepapir og trim overflødig deig.
  10. 10Fordel jam jevnt over bunnen.
  11. 11Kjevle ut den gjenværende deigen til ca. 0,5 cm tykk og skjær den i striper på 1,5–2,5 cm (10 til 14 striper).
  12. 12Legg stripene i et rutenettmønster oppå fyllet.
  13. 13Pisk eggeplommen med 1 ss vann og pensle over rutenettet og kantene på paibunnen.
  14. 14Stek i ovnen til skorpen er gyllen og fyllet bobler, ca. 30 minutter.
  15. 15La avkjøle helt.
  16. 16Fotografi: Steve Giralt