
Kefirmelpie
Lær hvordan du lager en klassisk buttermilk pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for enhver anledning og enkel å tilberede.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Tærtedeig, helst laget med fett og blindbakt
- 2. 8 spiseskjeer smør, romtemperert
- 3. 1 ½ kopper sukker
- 4. 2 eggeplommer
- 5. 3 spiseskjeer mel
- 6. 1 ½ kopper kulturmelk
- 7. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 8. 1 teskje revet sitronskall
- 9. 2 eggehviter
- 10. 2 riv av fersk muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. I en mikser med vispvedlegg, pisk smøret godt, og tilsett deretter sukkeret og fortsett å piske til det er lyst og luftig. Bland inn eggeplommene, og rør godt. Bland inn melet. Med mikseren på lav hastighet, tilsett sakte kulturmelk, deretter sitronjuice og sitrusrand.
- 33. I en separat bolle, pisk eggehvitene til stive topper. Vend inn en tredjedel av eggehvitene i kulturmelk-deigen, deretter en ny tredjedel og til slutt den siste, og vend forsiktig etter hver gang.
- 44. Hell fyllet i den forstekte, tomme paibunnen og strø over muskatnøtt. Stek i 40 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og fyllet ser fast ut. Avkjøl og server ved romtemperatur.



