Kefirmelpie

Kefirmelpie

Lær hvordan du lager en klassisk buttermilk pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for enhver anledning og enkel å tilberede.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Tærtedeig, helst laget med fett og blindbakt
  • 2. 8 spiseskjeer smør, romtemperert
  • 3. 1 ½ kopper sukker
  • 4. 2 eggeplommer
  • 5. 3 spiseskjeer mel
  • 6. 1 ½ kopper kulturmelk
  • 7. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 8. 1 teskje revet sitronskall
  • 9. 2 eggehviter
  • 10. 2 riv av fersk muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. I en mikser med vispvedlegg, pisk smøret godt, og tilsett deretter sukkeret og fortsett å piske til det er lyst og luftig. Bland inn eggeplommene, og rør godt. Bland inn melet. Med mikseren på lav hastighet, tilsett sakte kulturmelk, deretter sitronjuice og sitrusrand.
  3. 33. I en separat bolle, pisk eggehvitene til stive topper. Vend inn en tredjedel av eggehvitene i kulturmelk-deigen, deretter en ny tredjedel og til slutt den siste, og vend forsiktig etter hver gang.
  4. 44. Hell fyllet i den forstekte, tomme paibunnen og strø over muskatnøtt. Stek i 40 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og fyllet ser fast ut. Avkjøl og server ved romtemperatur.