Ham Hash med søtpoteter og timian
oppskrift på ham hash med søtpoteter og timian. en smakfull og enkel rett perfekt for frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje eller olivenolje
- 2. 1 stor løk, hakket i 1/2-tommers terninger
- 3. 1 pund skinke, skåret i 1/2-tommers terninger
- 4. 1 pund poteter, skåret i 1/2-tommers terninger
- 5. 1/2 pund søtpoteter, skåret i 1/2-tommers terninger
- 6. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje eller olivenolje
- 7. 2 spiseskjeer ketchup
- 8. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 9. 1/2 teskje tørkede timianblader
- 10. 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 11. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 2 ss olje på lav varme i en 12-tommers non-stick panne (slik at potetene ikke setter seg fast). Mens pannen varmes opp, forbered løk og skinke som beskrevet ovenfor. Noen minutter før koking, øk varmen til medium-høy. Når oljen begynner å sende opp små røykbåker, tilsett løk og skinke; kok, rør ofte, til det er gyllent og brunt, ca. 7 til 8 minutter. I mellomtiden, skjær potetene i terninger og vend dem i den gjenværende oljen. Overfør skinkeblandingen til en bolle og sett til side.
- 22. Tilsett potetene i den tomme pannen; kok, rør bare av og til, slik at de får en gyllenbrun skorpe, ca. 10 minutter. Mens potetene koker, bland ketchup, sennep, tørket timian, fersk persille og 2 ss vann. (Oppskriften kan forberedes fram til dette punktet opptil 2 timer i forveien. Fordel de varme potetene på et stort bakepapirkledd stekebrett; dekk til når de er avkjølt. Sett pannen tilbake på medium-høy varme; tilsett potetene igjen og la dem bli sprøere.)
- 33. Returner den reserverte skinkeblandingen til pannen; rør inn ketchupblandingen, og smak til med salt og pepper. Kok, rør ofte, til hash'en er pent brunet, ca. 5 minutter til.




