Ham Hash med søtpoteter og timian

Ham Hash med søtpoteter og timian

oppskrift på ham hash med søtpoteter og timian. en smakfull og enkel rett perfekt for frokost eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje eller olivenolje
  • 2. 1 stor løk, hakket i 1/2-tommers terninger
  • 3. 1 pund skinke, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 4. 1 pund poteter, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 5. 1/2 pund søtpoteter, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 6. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje eller olivenolje
  • 7. 2 spiseskjeer ketchup
  • 8. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 9. 1/2 teskje tørkede timianblader
  • 10. 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 11. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 2 ss olje på lav varme i en 12-tommers non-stick panne (slik at potetene ikke setter seg fast). Mens pannen varmes opp, forbered løk og skinke som beskrevet ovenfor. Noen minutter før koking, øk varmen til medium-høy. Når oljen begynner å sende opp små røykbåker, tilsett løk og skinke; kok, rør ofte, til det er gyllent og brunt, ca. 7 til 8 minutter. I mellomtiden, skjær potetene i terninger og vend dem i den gjenværende oljen. Overfør skinkeblandingen til en bolle og sett til side.
  2. 22. Tilsett potetene i den tomme pannen; kok, rør bare av og til, slik at de får en gyllenbrun skorpe, ca. 10 minutter. Mens potetene koker, bland ketchup, sennep, tørket timian, fersk persille og 2 ss vann. (Oppskriften kan forberedes fram til dette punktet opptil 2 timer i forveien. Fordel de varme potetene på et stort bakepapirkledd stekebrett; dekk til når de er avkjølt. Sett pannen tilbake på medium-høy varme; tilsett potetene igjen og la dem bli sprøere.)
  3. 33. Returner den reserverte skinkeblandingen til pannen; rør inn ketchupblandingen, og smak til med salt og pepper. Kok, rør ofte, til hash'en er pent brunet, ca. 5 minutter til.