Iskremkjegler

Iskremkjegler

Lær hvordan du lager sprø og deilige iskremkjegler hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens hygge og festlige anledninger!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 2 store eller 3 mellomstore eggehviter
  • 7 spiseskjeer sukker
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • En klype bordsalt
  • 2/3 kopp hvetemel
  • Iskrem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Smelt smøret og la det avkjøle.
  3. 3I en liten blandebolle, visp sammen eggehvitene, sukkeret og vaniljen. Rør inn saltet og halvparten av melet, deretter bland inn det avkjølte smøret. Pisk inn resten av melet til røren er jevn og glatt.
  4. 4Legg et bakepapir på et stekebrett. Bruk baksiden av en stor skje til å fordele 2 spiseskjeer av røren i sirkler med en diameter på ca. 15 cm. Prøv å få sirklene så jevne og glatte som mulig. Kok's notat: Du vil sannsynligvis få to runde kaker på ett standard stekebrett.
  5. 5Sett stekebrettet i ovnen, og begynn å sjekke kakene etter omtrent 10 minutter. Avhengig av ovnen din, vil de ta mellom 10 og 15 minutter å steke. Sirklen skal være gyllenbrune over hele overflaten (noen lysere og mørkere områder er uunngåelige, så ikke bekymre deg). Ta ut stekebrettet. Bruk en tynn metallspatel til å løsne kanten på en av kakene. Skyv spatelen under kaken, snu den raskt, og rull den umiddelbart rundt en kjegleform.
  6. 6Trykk sømmen godt mot benken for å lukke kjeglen, og klem spissen nederst godt sammen. La kjeglen avkjøle litt på formen til den føles fast, før du glir den av og setter den oppreist i et høyt glass for å avkjøle. Rull de andre kjeglene på samme måte. Gjenta med resten av røren.
  7. 7Plasser kjeglene i en kjegleholder eller lignende for å avkjøle. Glass fungerer godt.
  8. 8Server med en eller to skjeer av favorittisen din.