
Gresskarrull
oppskrift på pumpkin roll iii, en smakfull og enkel høstkake fylt med krem. perfekt til høstfeiringer eller som en søt dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 egg
- 2. 1 kopp hvitt sukker
- 3. 2/3 kopp gresskarpuré
- 4. 1 teskje sitronsaft
- 5. 3/4 kopp hvetemel
- 6. 2 teskjeer kanel
- 7. 1 teskje malt muskatnøtt
- 8. 1 teskje malt ingefær
- 9. 1/2 teskje salt
- 10. 1 teskje bakepulver
- 11. 1 1/2 kopper melis
- 12. 225 gram kremost, myknet
- 13. 4 spiseskjeer smør, myknet
- 14. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og melet en langpanne med bakepapir (jeg bruker en 38x46 cm langpanne kledd med bakepapir, deretter smurt og melet).
- 22. Pisk eggene med en elektrisk mikser i 2 ½ minutter. Tilsett sukkeret sakte mens du fortsatt pisker. Pisk i ytterligere 3 ½ minutter. Vend inn gresskar og sitronsaft.
- 33. Bland sammen mel, kanel, muskat, ingefær, salt og bakepulver. Vend det inn i røren. Fordel røren jevnt i den forberedte langpannen. Stek i 15–18 minutter. Ta ut av ovnen og la det avkjøles nok til å håndtere.
- 44. Fjern kaken fra pannen og legg den på et kjøkkenhåndkle (bomull, ikke terry). Rull opp kaken ved å rulle håndkleet inni kaken, og legg den med skjøten ned for å avkjøle.
- 55. Lag glasuren ved å blande sammen sukker, kremost, smør og vanilje.
- 66. Når kaken er helt avkjølt, rull den ut igjen og smør på kremostfyllet. Rull den sammen igjen uten håndkleet. Pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet til den skal serveres. Dryss over melis og skjær i 12–15 stykker.



