Gresskarrull

Gresskarrull

oppskrift på pumpkin roll iii, en smakfull og enkel høstkake fylt med krem. perfekt til høstfeiringer eller som en søt dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 egg
  • 2. 1 kopp hvitt sukker
  • 3. 2/3 kopp gresskarpuré
  • 4. 1 teskje sitronsaft
  • 5. 3/4 kopp hvetemel
  • 6. 2 teskjeer kanel
  • 7. 1 teskje malt muskatnøtt
  • 8. 1 teskje malt ingefær
  • 9. 1/2 teskje salt
  • 10. 1 teskje bakepulver
  • 11. 1 1/2 kopper melis
  • 12. 225 gram kremost, myknet
  • 13. 4 spiseskjeer smør, myknet
  • 14. 1/2 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og melet en langpanne med bakepapir (jeg bruker en 38x46 cm langpanne kledd med bakepapir, deretter smurt og melet).
  2. 22. Pisk eggene med en elektrisk mikser i 2 ½ minutter. Tilsett sukkeret sakte mens du fortsatt pisker. Pisk i ytterligere 3 ½ minutter. Vend inn gresskar og sitronsaft.
  3. 33. Bland sammen mel, kanel, muskat, ingefær, salt og bakepulver. Vend det inn i røren. Fordel røren jevnt i den forberedte langpannen. Stek i 15–18 minutter. Ta ut av ovnen og la det avkjøles nok til å håndtere.
  4. 44. Fjern kaken fra pannen og legg den på et kjøkkenhåndkle (bomull, ikke terry). Rull opp kaken ved å rulle håndkleet inni kaken, og legg den med skjøten ned for å avkjøle.
  5. 55. Lag glasuren ved å blande sammen sukker, kremost, smør og vanilje.
  6. 66. Når kaken er helt avkjølt, rull den ut igjen og smør på kremostfyllet. Rull den sammen igjen uten håndkleet. Pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet til den skal serveres. Dryss over melis og skjær i 12–15 stykker.