Bakte epleterter
Lær hvordan du lager deilige bakte epleturnovers. Perfekt dessert for høsten med frisk eplefyll og sprø butterdeig.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 4 Granny Smith- epler, skrelt og hakket
- 2. 1/3 kopp vann
- 3. 1/4 kopp SPLENDA® kalorifritt søtningsmiddel, granulert
- 4. 2 spiseskjeer allsidig mel
- 5. 1/4 teskje malt kanel
- 6. 1 (15 unse) beholder med kjøleskapsfylte paideigskall
- 7. 1 eggehvite, lett pisket
Fremgangsmåte
- 11. Kok epler og vann i en middels kjele over middels varme, dekk til, og rør av og til. Bruk baksiden av en skje til å knuse eplene, og la det koke i 10 til 12 minutter, eller til eplene har dannet en grov puré. Tilsett SPLENDA® Granulert Søtningsmiddel og mel; kok i ytterligere 2 til 3 minutter, mens du rører konstant til SPLENDA® Granulert Søtningsmiddel er oppløst og blandingen har tyknet. Rør inn kanel. Skje epleblandingen over i en bolle og la den avkjøle litt.
- 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Smør et stekebrett med matlagingsspray og sett til side.
- 33. Rull ut paideigen; skjær hver ut i fire spisser. Rull hver spiss til en 15 cm (6 tommer) sirkel. Legg 3 måleskjeer med epleblanding på hver sirkel; fukt kantene av deigen med vann og brett deigen over for å danne en halvmåne. Klem kantene sammen for å forsegle, og lag små åpninger for å slippe ut damp. Plasser dem på det forberedte stekebrettet; pensle toppene med eggehvite.
- 44. Stek i 15 til 20 minutter, eller til paiballene er gyldne. La dem avkjøle på en rist i 10 minutter før servering. Server varme eller ved romtemperatur.




