Bakte epleterter

Bakte epleterter

Lær hvordan du lager deilige bakte epleturnovers. Perfekt dessert for høsten med frisk eplefyll og sprø butterdeig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 4 Granny Smith- epler, skrelt og hakket
  • 2. 1/3 kopp vann
  • 3. 1/4 kopp SPLENDA® kalorifritt søtningsmiddel, granulert
  • 4. 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 5. 1/4 teskje malt kanel
  • 6. 1 (15 unse) beholder med kjøleskapsfylte paideigskall
  • 7. 1 eggehvite, lett pisket

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok epler og vann i en middels kjele over middels varme, dekk til, og rør av og til. Bruk baksiden av en skje til å knuse eplene, og la det koke i 10 til 12 minutter, eller til eplene har dannet en grov puré. Tilsett SPLENDA® Granulert Søtningsmiddel og mel; kok i ytterligere 2 til 3 minutter, mens du rører konstant til SPLENDA® Granulert Søtningsmiddel er oppløst og blandingen har tyknet. Rør inn kanel. Skje epleblandingen over i en bolle og la den avkjøle litt.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Smør et stekebrett med matlagingsspray og sett til side.
  3. 33. Rull ut paideigen; skjær hver ut i fire spisser. Rull hver spiss til en 15 cm (6 tommer) sirkel. Legg 3 måleskjeer med epleblanding på hver sirkel; fukt kantene av deigen med vann og brett deigen over for å danne en halvmåne. Klem kantene sammen for å forsegle, og lag små åpninger for å slippe ut damp. Plasser dem på det forberedte stekebrettet; pensle toppene med eggehvite.
  4. 44. Stek i 15 til 20 minutter, eller til paiballene er gyldne. La dem avkjøle på en rist i 10 minutter før servering. Server varme eller ved romtemperatur.