
Torta Divina (sjokolademoussekake med likør)
oppskrift på torta divina, en deilig sjokolademoussekake med likør. perfekt som dessert for spesielle anledninger. enkel å lage og uimotståelig god.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp sukker (sukker)
- 1/2 kopp vann
- 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør
- 340 gram semisøt eller bittersøt sjokolade
- 1/3 kopp søt likør, som Cointreau eller Chambord
- 6 egg
- Avslutning:
- 1 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 kurv ferske bringebær (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader og sett en rist i midten. Smør en rund kakeform på 20 cm i diameter og dekk bunnen med et bakepapir som er kuttet til å passe. Smør papiret. Finhakk sjokoladen og sett den til side. Bland sukker og vann i en kjele og kok opp på lav varme, rør av og til for å sikre at alle sukkerkrystaller løses opp. Ta sirupen av varmen og rør inn smør og sjokolade; la det stå i 5 minutter. Pisk til det er glatt. Pisk inn likør og egg, ett om gangen, i sjokoladeblandingen, vær forsiktig så du ikke overblander. Hell 1 tomme varmt vann i en liten langpanne. Hell røren i den forberedte kakeformen og stek i ca. 45 minutter, til den er stivnet og har en lett tørr overflate. Ta kakeformen ut av langpannen og avkjøl til romtemperatur i formen, dekk med plastfolie. Sett desserten i kjøleskapet i formen. For å løsne den, før en kniv forsiktig mellom desserten og formen, og før bunnen av formen over varmen for å løsne den. Vend kaken opp ned på en tallerken og fjern bakepapiret. Vend den igjen slik at den ligger på et fat. For å fullføre, pisk kremfløten med sukker til den får myke topper. Fordel den piskede kremen på toppen av desserten. Pynt med bringebær.



