
Havabbor med purre, poteter og balsamico-vinaigrette
Lær hvordan du lager en smakfull sea bass med friske purre, poteter og en syrlig balsamico vinaigrette. Perfekt for en lett og smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer (1/4 stang) smør
- 2 spiseskjeer pluss 1/4 kopp olivenolje
- 8 kopper tynne skiver av purre (bare de hvite og lysegrønne delene)
- 1 kopp hermetisk lavsalt kyllingkraft
- 1/4 baguette av fransk brød (ca. 50 gram), skivet og lett ristet
- 2 teskjeer hakket fersk rosmarin eller 1 teskje tørket
- 2 store hvitløksfedd
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje pepper
- 6 fileter av havabbor à 170 gram
- 1/4 kopp pluss 1 teskje Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 6 mellomstore røde poteter
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør med 1 spiseskje olivenolje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett purre og kyllingkraft i pannen. Dekk til og la det småkoke til purre er myke, ca. 20 minutter. Fjern lokket og la det småkoke til blantingen tykner, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha ristet baguetteskiver, rosmarin, hvitløk, 1/2 teskje salt, 1/4 teskje pepper og 1 spiseskje olivenolje i en foodprocessor. Kjør på puls til det dannes fuktige smuler. Legg fisken på et bakepapirkledd stekebrett. Krydre fisken med salt og pepper. Smør 1/4 kopp sennep over fisken, fordelt jevnt. Strø 2 spiseskjeer brødsmuler over hver fiskefilet, og trykk forsiktig for å få det til å feste seg. (Purre og fisk kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk til separat og oppbevar i kjøleskap.) Visp eddik og 1 teskje sennep i en liten bolle. Rør gradvis inn 1/4 kopp olivenolje. Krydre med salt og pepper. Sett vinaigretten til side.
- 2Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Kok poteter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 30 minutter. Sil av vannet. I mellomtiden, stek fisken til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 20 minutter. Varm opp purreblandingen igjen i pannen over middels varme. Skjær hver potet i 5 skiver på tvers. Anrett potetskivene i en sirkel på tallerkener. Fordel 1/6 av purreblandingen over potetene på hver tallerken. Drypp med vinaigretten. Legg fisken oppå purreblandingen.
- 3Ha ristet baguetteskiver, rosmarin, hvitløk, 1/2 teskje salt, 1/4 teskje pepper og 1 spiseskje olivenolje i en foodprocessor. Kjør på puls til det dannes fuktige smuler.
- 4Legg fisken på et bakepapirkledd stekebrett. Krydre med salt og pepper. Smør 1/4 kopp sennep over fisken, fordelt jevnt. Strø 2 spiseskjeer brødsmuler over hver filet, og trykk forsiktig for å få det til å feste seg. (Purre og fisk kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk til separat og oppbevar i kjøleskap.)
- 5Visp eddik og 1 teskje sennep i en liten bolle. Rør gradvis inn 1/4 kopp olivenolje. Krydre med salt og pepper. Sett vinaigretten til side.
- 6Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Kok poteter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 30 minutter. Sil av vannet.
- 7I mellomtiden, stek fisken til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 20 minutter. Varm opp purreblandingen igjen i pannen over middels varme.
- 8Skjær hver potet i 5 skiver på tvers. Anrett potetskivene i en sirkel på tallerkener. Fordel 1/6 av purreblandingen over potetene på hver tallerken. Drypp med vinaigretten. Legg fisken oppå purreblandingen.


