Penne med mandelpesto og grønne bønner

Penne med mandelpesto og grønne bønner

En smakfull oppskrift på penne med mandelpesto og grønne bønner, perfekt for en sunn og enkel middag. Lær hvordan du lager denne deilige retten steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hvitløksfedd, grovhakket
  • 2 kopper (pakket) ferske basilikumblader
  • 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer grovhakkede ristet mandler, delt
  • 1 teskje kosher-salt, eller etter smak
  • 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 pund penne
  • 8 unser grønne bønner (omtrent 2 kopper), trimmet og tynnhakket på skrå
  • 1/4 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Puls hvitløk, basilikum, 1/2 kopp mandler og 1 ts salt i en food processor til det er godt blandet. Med motoren i gang, tilsett sakte olje og puls igjen til det er jevnt. Overfør til en stor bolle. Kok penne i en stor kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, og tilsett grønne bønner 30 sekunder før pastaen er al dente. Sil av pasta og grønne bønner, og reserver 1 kopp av kokevannet. Bland det inn i pestosausen. Rør kraftig og tilsett mer av kokevannet etter behov for å få en jevn og dekkende saus. Smak til med salt. Overfør pasta- og pesteblandingen til en serveringsskål eller et fat, og topp med parmesan og de resterende 2 ss mandler. Server umiddelbart eller ved romtemperatur.
  2. 2Puls hvitløk, basilikum, 1/2 kopp mandler og 1 ts salt i en food processor til det er godt blandet. Med motoren i gang, tilsett sakte olje og puls igjen til det er jevnt. Overfør til en stor bolle.
  3. 3Kok penne i en stor kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, og tilsett grønne bønner 30 sekunder før pastaen er al dente. Sil av pasta og grønne bønner, og reserver 1 kopp av kokevannet. Bland det inn i pestosausen. Rør kraftig og tilsett mer av kokevannet etter behov for å få en jevn og dekkende saus. Smak til med salt.
  4. 4Overfør pasta- og pesteblandingen til en serveringsskål eller et fat, og topp med parmesan og de resterende 2 ss mandler. Server umiddelbart eller ved romtemperatur.