Kale- og bønnesuppe med pesto

Kale- og bønnesuppe med pesto

Lær hvordan du lager en smakfull og næringsrik kale og butter beans suppe med pesto. Perfekt for en sunn og mettende forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje, delt
  • 1 løk, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 2 lenker Merguez-pølse, skinn fjernet og kastet
  • 1 boks (450 g) store lima-bønner (smørbønner), drenert og skylt
  • 1 kopp vann
  • 1 tomat, finhakket
  • 4 blader grønnkål, stilker fjernet og bladene grovhakket
  • 2 ss basilikumpesto
  • 10 ferske basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en tykk gryte over middels varme; kok opp og rør inn løk, gulrot og hvitløk i den varme oljen til løken er gjennomsiktig, ca. 3 minutter.
  2. 2Del pølsekjøttet i små biter og rør det inn i grønnsaksblandingen; kok opp og rør til kjøttet er lett gyllent, ca. 5 minutter. Rør inn bønner, vann og tomat i pølseblandingen; la det småkoke til tomatene er myke, ca. 5 minutter.
  3. 3Rør inn grønnkål og pesto i pølseblandingen; kok opp og rør til grønnkålen faller litt sammen, 3 til 5 minutter. Ta gryten av varmen og rør inn basilikumbladene i suppen.