
Hvitløkkylling og druer
oppskrift på smakfull hvitløkskylling med friske druer. enkel å lage og perfekt for en lett middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer Dijon-sennep
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer honning
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1,4 kg kyllingbryst uten skinn og ben
- 1 spiseskje sesamfrø
- 2 kopper uten kjerner grønne druer
Fremgangsmåte
- 1Bland sennep, soyasaus, honning og eddik. Sett sausen til side.
- 2I en 23 x 33 cm form, bland hvitløk og olje. Legg kyllingen i formen med skinnsiden ned.
- 3Hvis du bruker lår, stek under aluminiumsfolie ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 25 minutter. Hvis du bruker bryst, stek under aluminiumsfolie ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 10 minutter. Fjern folien, og snu kyllingstykkene. Strø over sesamfrø. Stek til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, ca. 15 til 20 minutter. Strø druer over kyllingen, og stek i ytterligere 5 minutter. Ta ut av ovnen, og anrett kylling og druer på et fat. Server sausen ved siden av.





