Hvitløkkylling og druer

Hvitløkkylling og druer

oppskrift på smakfull hvitløkskylling med friske druer. enkel å lage og perfekt for en lett middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 3 spiseskjeer soyasaus
  • 2 spiseskjeer honning
  • 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1,4 kg kyllingbryst uten skinn og ben
  • 1 spiseskje sesamfrø
  • 2 kopper uten kjerner grønne druer

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sennep, soyasaus, honning og eddik. Sett sausen til side.
  2. 2I en 23 x 33 cm form, bland hvitløk og olje. Legg kyllingen i formen med skinnsiden ned.
  3. 3Hvis du bruker lår, stek under aluminiumsfolie ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 25 minutter. Hvis du bruker bryst, stek under aluminiumsfolie ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 10 minutter. Fjern folien, og snu kyllingstykkene. Strø over sesamfrø. Stek til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, ca. 15 til 20 minutter. Strø druer over kyllingen, og stek i ytterligere 5 minutter. Ta ut av ovnen, og anrett kylling og druer på et fat. Server sausen ved siden av.