Ristet rødbete- og kikertersalat

Ristet rødbete- og kikertersalat

En enkel og smakfull oppskrift på ovnsbakt rødbete- og kikertersalat, perfekt som forrett eller lett måltid. Sunnhet og smak i ett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Salat:
  • 3 rødbeter, vasket og trimmet
  • 1 fersk maiskolbe i skallet
  • 2 bokser (ca. 425 g) kikerter, skylt og drenert
  • 1 kopp druesommertomater
  • 1 kopp skivet romanosalat, eller mer etter smak
  • 1/3 kopp shelled edamame
  • 2 stilker selleri, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • Vinaigrette:
  • 1 lime, revet skall og saften
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 grønn løk, skivet
  • 1 liten hvitløksfedd, finhakket, eller mer etter smak
  • 1/4 teskje malt spisskummen
  • 1/4 teskje chilipulver
  • 1/4 teskje salt, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F). Pakk inn rødbetene tett i aluminiumsfolie.
  2. 2Stek rødbetene i den forvarmede ovnen til de er møre og lett kan stikkes gjennom med en kniv, ca. 1 time.
  3. 3Kutt av toppen og bunnen av maiskolben, ca. 1/2 tomme. Fukt med vann og legg på en mikrobølgesikker tallerken. Kok i mikrobølgeovnen på høy i 3 til 4 minutter. La avkjøle til de er enkle å håndtere, ca. 5 minutter. Skli av bladene og kutt av kornene med en skarp kniv.
  4. 4Bland mais, kikerter, tomater, salat, edamame, selleri og gulrot i en stor bolle.
  5. 5Visp sammen limeskall, limesaft, olivenolje, grønn løk, hvitløk, spisskummen, chilipulver og salt i en liten bolle til det er godt blandet. Hell vinaigretten over kikertblandingen. Sett salaten i kjøleskapet til rødbetene er klare.
  6. 6Pakk ut rødbetene og la dem avkjøle til de er enkle å håndtere, ca. 10 minutter. Skrell, skjær i terninger og vend inn i salaten. La den stå i kjøleskapet i minst én time, gjerne over natten, for å utvikle smakene.