
Sunn spinat- og ricottapizza
Lær hvordan du lager en deilig og sunn spinat- og ricottapizza. Enkel oppskrift som passer for hele familien, perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper brødmel, pluss mer til utbaking
- 2. 1 kopp fullkornspastrymel, for eksempel Bob's Red Mill
- 3. Kosher-salt
- 4. 1 teskje olivenolje
- 5. 1 konvolutt tørrgjær
- 6. Non-stick kokespray
- 7. 1/2 teskje tørket oregano
- 8. 4 plommetomater, kjernet og grovhakket
- 9. 2 fedd hvitløk, tynnsnittet
- 10. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 11. 1/2 kopp ferske basilikumblader, hakket
- 12. 2 teskjeer olivenolje
- 13. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 14. 1 1/2 kopper revet mozzarellaost med lavt fettinnhold
- 15. 2 spiseskjeer revet Parmesanost
- 16. Én pose på 170 gram med babyspinat, dampet, presset tørr og grovhakket
- 17. 1/2 kopp ricottaost med lavt fettinnhold
- 18. Fersk basilikum, revet, til pynt
- 19. Knuste rød pepperflak, til å drysse over, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. For deigen: Bland sammen begge typer mel og 1/4 teskje salt i en stor bolle, og lag en fordypning i midten. Rør ut 1 1/4 kopper varmt vann med olivenolje og gjær, og hell det i fordypningen i melet. Rør til en myk og klumpete deig dannes, og hell den deretter ut på et lett melet bord. Elt til deigen er glatt og når du trykker på den med tommelen, spretter den tilbake. Overfør deigen til en bolle som er sprayet med non-stick matlagingsspray, spray deigen lett, dekk til og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Del deigen i to deler og trill hver til en ball. Dekk løst til og la hvile i ytterligere 30 minutter.
- 22. For sausen: Bland oregano, tomater og hvitløk i en liten stekepanne, og la det småkoke over middels varme. Fortsett å koke, rør om og mos lett i tomatene med en slikkepott, til tomatene har sluppet væsken sin og sausen har blitt tykk og jammy, ca. 15 minutter. Ta av varmen, smak til med salt og pepper, og rør inn basilikum.
- 33. For å montere pizzaen: Plasser to bakeplater i ovnen og still inn ovnen på 250 grader Celsius (500 grader Fahrenheit). Strekk ut og/eller kjevle hver deigbit til den er veldig tynn, og legg hver på et stykke lett melet bakepapir som er samme størrelse som bakeplatene (deigen vil ha en rustikk oval form). Gni hver deig med 1 teskje olje, strø over 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper, og overfør forsiktig til de varme bakeplatene. Stek til de er lett brune, ca. 8–10 minutter. Ta ut av ovnen, og smør jevnt over hver pizzabunn med sausen, og la det være ca. 1/2 tomme fra kanten. Topp med mozzarella, parmesan og spinat. Sett tilbake i ovnen og stek videre til bunnen er sprø og osten er smeltet og har fått brune flekker, ca. 6–8 minutter, og roter eventuelt platene underveis. Ta ut av ovnen, og legg små skjeer med ricotta på pizzaene. Strø over fersk basilikum, og krydre med salt og knuste rød pepperflak, hvis ønskelig.