Kyllingsalat med karri, krydrede kikerter og raita
Lær å lage en smakfull karrisalat med saftig kylling, krydrede kikerter og frisk raita. Perfekt for en lett og spennende middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 medium løk, hakket (1 kopp)
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 spiseskje finhakket, skrelt ingefær
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 spiseskje karri pulver
- 1 teskje malt spisskummen
- 2 mellomstore tomater, hakket (1 kopp)
- 1 kopp naturell yoghurt
- 2 spiseskjeer koriander
- 1 rotisseriekylling, kjøttet grovhakket (3 til 4 kopper)
- 1 kopp røde druer, delt i to
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 boks (19 gram) kikerter, skylt, drenert og tørket (2 kopper)
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje gurkemeie
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1 kopp naturell yoghurt
- 1 uten kjerne agurk, skrelt, fjernet frø og hakket (2 kopper)
- 2 spiseskjeer hakket mynte
- 1/2 kopp skivede mandler, ristet
- 4 store glasskrukker eller beholdere med lokk (16 gram)
Fremgangsmåte
- 1Lag en currykyllingsalat: Kok løk, hvitløk og ingefær i olje i en tung, 25 cm stor stekepanne over middels lav varme, rør av og til, til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett curry, spisskummen og 1 1/2 teskje salt, og kok under omrøring i 2 minutter. Tilsett tomater og kok over middels høy varme, rør om, til sausen tykner, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle og rør inn yoghurt, koriander og kylling. La avkjøle til romtemperatur.
- 2Kok løk, hvitløk og ingefær i olje i en tung, 25 cm stor stekepanne over middels lav varme, rør av og til, til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett curry, spisskummen og 1 1/2 teskje salt, og kok under omrøring i 2 minutter.
- 3Tilsett tomater og kok over middels høy varme, rør om, til sausen tykner, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle og rør inn yoghurt, koriander og kylling. La avkjøle til romtemperatur.
- 4Lag kikerter: Varm opp olje i en rengjort stekepanne over middels høy varme til den glitrer, kok deretter kikertene, rør om, i 1 minutt. Tilsett spisskummen, gurkemeie, cayenne og 1/4 teskje salt, og kok under omrøring til de er dekket av krydder og pannen er tørr, ca. 2 minutter. La avkjøle til romtemperatur.
- 5Varm opp olje i en rengjort stekepanne over middels høy varme til den glitrer, kok deretter kikertene, rør om, i 1 minutt. Tilsett spisskummen, gurkemeie, cayenne og 1/4 teskje salt, og kok under omrøring til de er dekket av krydder og pannen er tørr, ca. 2 minutter. La avkjøle til romtemperatur.
- 6Lag raita: Rør sammen yoghurt, agurk, mynte og 1/2 teskje salt.
- 7Rør sammen yoghurt, agurk, mynte og 1/2 teskje salt.
- 8Monter glass: Fordel druer i glassene og legg lagvis currykylling, raita, kikerter og mandler på toppen.
- 9Fordel druer i glassene og legg lagvis currykylling, raita, kikerter og mandler på toppen.





