
Thailandsk kylling
Lær hvordan du lager en smakfull thai chicken hjemme. En enkel oppskrift for en deilig og krydret rett, perfekt for hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke risnudler (8 unser)
- 2. kokende vann til å dekke
- 3. 1 spiseskje peanøttolje
- 4. 1 løk, hakket
- 5. 1 zucchini, i terninger
- 6. 1/2 kopp skivede sopp
- 7. 450 gram kyllingbryst uten skinn og bein, i terninger
- 8. 3 spiseskjeer fiskesaus
- 9. 1 teskje grønn currypaste
- 10. 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 11. 1/2 (280 gram) boks kokosmelk
- 12. 2 spiseskjeer hakket koriander
Fremgangsmåte
- 11. Legg risnudlene i en bolle. Hell det kokende vannet over nudlene; sett til side.
- 22. Varm opp oljen i en stor wok eller stekepanne over middels høy varme. Kok og rør løk, zucchini og sopp til de er myke; fjern fra pannen, og spar oljen, og sett til side.
- 33. Varm opp den gjenværende oljen i pannen igjen. Kok og rør kyllingen i den varme oljen til den ikke lenger er rosa, ca. 5 minutter. Returner grønnsaksblandingen til pannen og tilsett fiskesaus, currypaste og sukker; rør godt slik at kyllingen og grønnsakene blir dekket av sausen.
- 44. Sil av risnudlene og tilsett dem i blandingen. Hell kokosmelken i pannen og rør godt for å blande. Strø over koriander før servering.





