Thailandsk kylling

Thailandsk kylling

Lær hvordan du lager en smakfull thai chicken hjemme. En enkel oppskrift for en deilig og krydret rett, perfekt for hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke risnudler (8 unser)
  • 2. kokende vann til å dekke
  • 3. 1 spiseskje peanøttolje
  • 4. 1 løk, hakket
  • 5. 1 zucchini, i terninger
  • 6. 1/2 kopp skivede sopp
  • 7. 450 gram kyllingbryst uten skinn og bein, i terninger
  • 8. 3 spiseskjeer fiskesaus
  • 9. 1 teskje grønn currypaste
  • 10. 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 11. 1/2 (280 gram) boks kokosmelk
  • 12. 2 spiseskjeer hakket koriander

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg risnudlene i en bolle. Hell det kokende vannet over nudlene; sett til side.
  2. 22. Varm opp oljen i en stor wok eller stekepanne over middels høy varme. Kok og rør løk, zucchini og sopp til de er myke; fjern fra pannen, og spar oljen, og sett til side.
  3. 33. Varm opp den gjenværende oljen i pannen igjen. Kok og rør kyllingen i den varme oljen til den ikke lenger er rosa, ca. 5 minutter. Returner grønnsaksblandingen til pannen og tilsett fiskesaus, currypaste og sukker; rør godt slik at kyllingen og grønnsakene blir dekket av sausen.
  4. 44. Sil av risnudlene og tilsett dem i blandingen. Hell kokosmelken i pannen og rør godt for å blande. Strø over koriander før servering.