
Bakte rødfiskefileter med persillepesto
oppskrift på bakt rødfiskefilet med frisk persillepesto. sunn, velsmakende og enkel å lage - perfekt for en lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 liten tørket chipotle-chili (valgfritt), tørket av
- 2. 1 hvitløksfedd
- 3. 2 kopper pakket flatbladpersilleblader
- 4. 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 5. 3 spiseskjeer valnøtter, lett ristet
- 6. 1/4 teskje fint havsalt
- 7. 4 teskjeer fersk sitronsaft
- 8. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
- 9. 3 (450 gram) rød ørretfilet (ferskvannsørrer)
- 10. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 11. 3/4 teskje fint havsalt
- 12. 1/2 teskje tørkede hete rød pepperflak
- 13. Pynt: finhakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 11. Lag pesto: Hvis du bruker chili, varm opp en tørr, tung stekepanne (ikke non-stick) på middels varme til den er varm, og rist deretter chilien raskt på alle sider, press den flat med tang, til den er lett myk, omtrent 30 sekunder totalt. La chilien ligge i varmt vann til den dekker den, i 4 minutter, og sil deretter av. Med motoren i gang, tilsett hvitløk i en food processor og kjør til den er finhakket. Tilsett persille, olje, nøtter, havsalt, 1/8 teskje pepper, og chili (hvis du bruker det), og kjør til en glatt puré. Overfør til en bolle og rør inn sitronsaft.
- 22. Hvis du bruker chili, varm opp en tørr, tung stekepanne (ikke non-stick) på middels varme til den er varm, og rist deretter chilien raskt på alle sider, press den flat med tang, til den er lett myk, omtrent 30 sekunder totalt. La chilien ligge i varmt vann til den dekker den, i 4 minutter, og sil deretter av.
- 33. Med motoren i gang, tilsett hvitløk i en food processor og kjør til den er finhakket. Tilsett persille, olje, nøtter, havsalt, 1/8 teskje pepper, og chili (hvis du bruker det), og kjør til en glatt puré. Overfør til en bolle og rør inn sitronsaft.
- 44. Stek ørret: Forvarm ovnen til 175°C (350°F) med risten i midten. Pensle bunnen av en stor, lav bakepanne med 1 spiseskje olje. Legg filetene med skinnsiden ned i bakepannen, og drypp over sitronsaft og resten av oljen. Strø over havsalt, rød pepperflak, og 1/4 teskje pepper. Stek fisken til den er gjennomkokt, ca. 12 til 15 minutter (avhengig av tykkelsen). Server fisken med pesto.
- 55. Forvarm ovnen til 175°C (350°F) med risten i midten. Pensle bunnen av en stor, lav bakepanne med 1 spiseskje olje. Legg filetene med skinnsiden ned i bakepannen, og drypp over sitronsaft og resten av oljen. Strø over havsalt, rød pepperflak, og 1/4 teskje pepper.
- 66. Stek fisken til den er gjennomkokt, ca. 12 til 15 minutter (avhengig av tykkelsen). Server fisken med pesto.


