Hello Fresh Mobile Banner
Churros

Churros

lær hvordan du lager perfekte churros hjemme. enkel oppskrift, tips og triks for sprø churros med sukker og kanel. ideell dessert for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp vann
  • 2. 1/2 kopp smør eller margarin
  • 3. 1/4 teskje salt
  • 4. 1 kopp hvetemel
  • 5. 3 egg, pisket
  • 6. Vegetabilsk olje, til steking
  • 7. 1/4 kopp sukker
  • 8. 1/4 teskje malt kanel, valgfritt
  • 9. 1 spiseskje maisstivelse
  • 10. 2 kopper melk
  • 11. 113 gram mørk sjokolade, hakket
  • 12. 1/4 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage churroddeigen: Bland 1 kopp vann med smør eller margarin og salt i en kjele, og kok opp over høy varme. Rør inn melet med en tresleiv. Senk varmen til lav og rør kraftig til blandingen former en ball, ca. 1 minutt. Ta deigen av varmen og, mens du rører konstant, gradvis pisk inn eggene i deigen.
  2. 22. For å lage sjokoladen til dypping: I en liten bolle, oppløs maisstivelsen i 1 kopp melk og sett til side. Bland sjokoladen med den gjenværende koppen melk i en kjele. Rør konstant og smelt sjokoladen over middels lav varme. Visp inn sukker og den oppløste maisstivelsen i den smeltede sjokoladen. Senk varmen til lav og kok, mens du visper kontinuerlig, til sjokoladen tykner, ca. 5 minutter. (Tilsett ekstra maisstivelse hvis det ikke begynner å tykne etter 5 minutter.) Ta kjelen av varmen og visp til glatt, deretter sett til side i et varmt område.
  3. 33. Varm opp ca. 5 cm olje i en tykkbunnet, høyside kjele over middels høy varme til oljen når 180 grader Celsius. Bland sukkeret med kanel på en tallerken og sett til side.
  4. 44. I mellomtiden, bruk en sprøytepose med stor tipp til å sprøyte churroddeigen ut i den varme oljen. Klem ut en 10 cm lang stripe med deig i den varme oljen. Gjenta, og stek 3 eller 4 striper av gangen. Stek churrosene, og snu dem en gang, til de er gyldne, ca. 2 minutter på hver side. Overfør de kokte churrosene til en tallerken med tørkepapir for å renne av.
  5. 55. Når churrosene er akkurat kalde nok til å håndteres, rull dem i kanel-sukkeret (i Spania rulles churros bare i sukker).
  6. 66. Hell sjokoladen i individuelle skåler eller kopper. Server de varme churrosene med sjokoladedippen.