
Churros
lær hvordan du lager perfekte churros hjemme. enkel oppskrift, tips og triks for sprø churros med sukker og kanel. ideell dessert for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp vann
- 2. 1/2 kopp smør eller margarin
- 3. 1/4 teskje salt
- 4. 1 kopp hvetemel
- 5. 3 egg, pisket
- 6. Vegetabilsk olje, til steking
- 7. 1/4 kopp sukker
- 8. 1/4 teskje malt kanel, valgfritt
- 9. 1 spiseskje maisstivelse
- 10. 2 kopper melk
- 11. 113 gram mørk sjokolade, hakket
- 12. 1/4 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 11. For å lage churroddeigen: Bland 1 kopp vann med smør eller margarin og salt i en kjele, og kok opp over høy varme. Rør inn melet med en tresleiv. Senk varmen til lav og rør kraftig til blandingen former en ball, ca. 1 minutt. Ta deigen av varmen og, mens du rører konstant, gradvis pisk inn eggene i deigen.
- 22. For å lage sjokoladen til dypping: I en liten bolle, oppløs maisstivelsen i 1 kopp melk og sett til side. Bland sjokoladen med den gjenværende koppen melk i en kjele. Rør konstant og smelt sjokoladen over middels lav varme. Visp inn sukker og den oppløste maisstivelsen i den smeltede sjokoladen. Senk varmen til lav og kok, mens du visper kontinuerlig, til sjokoladen tykner, ca. 5 minutter. (Tilsett ekstra maisstivelse hvis det ikke begynner å tykne etter 5 minutter.) Ta kjelen av varmen og visp til glatt, deretter sett til side i et varmt område.
- 33. Varm opp ca. 5 cm olje i en tykkbunnet, høyside kjele over middels høy varme til oljen når 180 grader Celsius. Bland sukkeret med kanel på en tallerken og sett til side.
- 44. I mellomtiden, bruk en sprøytepose med stor tipp til å sprøyte churroddeigen ut i den varme oljen. Klem ut en 10 cm lang stripe med deig i den varme oljen. Gjenta, og stek 3 eller 4 striper av gangen. Stek churrosene, og snu dem en gang, til de er gyldne, ca. 2 minutter på hver side. Overfør de kokte churrosene til en tallerken med tørkepapir for å renne av.
- 55. Når churrosene er akkurat kalde nok til å håndteres, rull dem i kanel-sukkeret (i Spania rulles churros bare i sukker).
- 66. Hell sjokoladen i individuelle skåler eller kopper. Server de varme churrosene med sjokoladedippen.