Batter hvitt brød

Batter hvitt brød

Lær hvordan du lager hvitt brød med batteriteknikk. En enkel oppskrift som passer for alle nivåer, perfekt for ferske bakere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 1
bakeverk

Ingredienser

  • 1 (0,25 unser) pakke tørrgjær
  • 2 spiseskjeer fett eller kortning
  • 1 1/4 kopper varmt vann (45°C)
  • 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 2 teskjeer salt
  • 3 kopper siktet hvetemel
  • 1 spiseskje smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen forkortelse, sukker, salt, gjær og 1 1/5 kopper mel. Tilsett varmt vann og pisk for hånd i omtrent 300 slag, eller 3 minutter, med en elektrisk mikser. Tilsett resten av melet, skrap ofte i bollen, og bland alt godt sammen til det blir jevnt.
  2. 2Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse.
  3. 3Rør deigen forsiktig ned, og skje den over i en lett smurt 23x13 cm brødform (deigen skal være klissete). Trykk den ned med melede hender for å forme den. Dekk til igjen, og la heve i ca. 30 minutter.
  4. 4Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  5. 5Stek i ca. 45 minutter. Plasser brødet på en avkjølingsrist, og pensle toppen med smeltet smør.