Havrekake med penuche-frosting

Havrekake med penuche-frosting

prøv vår deilige havregrynskake med rik penuche-glasur. enkel å lage, perfekt som dessert eller til kaffekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, myknet
  • 2. 1 kopp sukker
  • 3. 2 store egg, romtempererte
  • 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 5. 1 ½ kopper usaltet mel
  • 6. 1 kopp havregryn, finmalt i en blender
  • 7. 1 spiseskje bakepulver
  • 8. 1 teskje malt kardemomme
  • 9. ½ teskje salt
  • 10. 1 kopp melk
  • 11. 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 12. ½ kopp lett pakket brunt sukker
  • 13. 1 ½ spiseskjeer melk
  • 14. 1 kopp melis
  • 15. ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 16. 1/3 kopp veldig finhakkede pekannøtter eller valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør og mel en 23 cm springform. I en stor bakebolle pisk smør med en elektrisk mikser til det er mykt. Tilsett sukker og pisk til det er godt blandet. Tilsett egg og vanilje, og pisk til det er lyst og veldig luftig.
  2. 22. Bland grundig mel, havregryn, bakepulver, kardemomme og salt i en middels bolle. Rør disse ingrediensene inn i smørblandingen, vekselvis med melken, til det er godt blandet. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek i 50 til 55 minutter, eller til en kniv stukket i midten av kaken kommer ut ren. Ikke overstek. Avkjøl på en rist i 15 minutter, løsne kantene på kaken, snu den ut av formen på et fat, og snu den igjen slik at kaken ligger med oversiden opp. La kaken avkjøle helt, ca. 2 timer.
  3. 33. Når kaken er avkjølt, lag glasuren: Smelt smøret i en liten kjele over middels lav varme. Tilsett brunt sukker og rør til det er smeltet og godt blandet med smøret. Hell sakte i melken, rør godt, og la blandingen koke opp. Hell den over i en middels bolle og avkjøl i 10 minutter. Tilsett melis og vanilje, og pisk med en elektrisk mikser til glatt. Fordel glasuren jevnt over den avkjølte kaken. Pynt kaken ved å strø de malte nøttene på toppen, og la en 2 cm bred kant være fri. Vent minst 15 minutter før servering for å la glasuren sette seg.