
Basboosa
lær hvordan du lager den perfekte basboosa, en tradisjonell midtøsten-dessert med myk konsistens og søt sirup. enkel oppskrift og tips for å lykkes.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper semuljemel
- 2. 1/2 kopp hvitt sukker
- 3. 1 kopp naturell yoghurt
- 4. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 5. 3 spiseskjeer kokosflak
- 6. 1 spiseskje bakepulver
- 7. 6 hele mandler, delt i to
- 8. 1 1/2 kopper vann
- 9. 1 3/4 kopper hvitt sukker
- 10. 2 spiseskjeer rosenvann
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor bol, bland sammen semulje melet, 1/2 kopp sukker, yoghurt, olje, kokos og bakepulver. La stå i 30 minutter.
- 22. I en liten kjele over middels høy varme, rør sammen vann, 1 3/4 kopper sukker og rosenvann. Kok opp, og la det koke i 3 eller 4 minutter. Fjern fra varmen, og la det avkjøle til romtemperatur.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Fordel semuljeblandingen i bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform. Skjær i firkanter eller diamanter, og plasser en mandelhalvdel på hver bit.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen i 20 minutter, eller til de er lett brune. Skru ovnsinnstillingen til grill, og grill til toppen er gyllen, 2 til 3 minutter. Ta ut av ovnen, og hell sirupen over bitene. Server varm.