KUBANSK GUAVAPASTELETTO

KUBANSK GUAVAPASTELETTO

Lær hvordan du lager autentiske cubanske pastelitos de guayaba med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller snacks for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 bokser (ca. 450 g) guavaskall i sirup
  • 120 ml vann, pluss mer etter behov for fuktighet
  • 340 g usaltet smør eller talg
  • 1/2 teskje salt
  • 450 g hvetemel
  • 1 egg, pisket med 30 ml vann
  • 30 ml enkel sirup (like deler vann og sukker, varmet til sukkeret er oppløst)

Fremgangsmåte

  1. 1I en blender eller foodprocessor, tilsett alle guavaskallene og halvparten av sirupen fra én boks. Kjør til det får en jevn konsistens. Hell puréen i en middels stor kjele og kok på lav varme til den er redusert til en veldig tykk konsistens. La guavaen avkjøle, og fyll deretter i en sprøytepose. I en middels stor bolle, bland 4 unser vann, 2 unser smør og litt salt, og rør til det er glatt. Tilsett deretter mel og arbeid godt til alle ingrediensene er godt blandet. Fortsett å tilsette vann, litt etter litt, og arbeid deigen til den har en middels hard konsistens. Form deigen til en ball og la den hvile i 15 minutter. Kjevl ut deigen til en flat firkant, ca. 1/2 tomme tykk.
  2. 2Plasser resten av smøret i midten av firkanten og trykk det ned med hånden for å danne en kvadrat som er omtrent halvparten så stor som deigkvadratet. Brett inn de fire hjørnene av deigen, én av gangen, og overlapp hverandre slik at det dannes en forseglet konvolutt som omslutter smøret. Strø mel over og kjevl ut til en rektangel på ca. 1/4 tomme tykk. Nå bretter du en tredjedel av rektanglet mot midten, og deretter den siste tredjedelen over de to. La deigen hvile i 15 minutter. Gjenta prosessen med å kjevle ut og brette inn tre ganger til, med 15 minutters hvile mellom hver gang.
  3. 3Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
  4. 4Kjevl ut en siste gang til en rektangel, og brett en fjerdedel av deigen inn mot midten på hver side, og deretter brett den ene halvdelen nedover midten for å danne fire fliker i bretten. La hvile i 15 minutter. Kjevl ut til en rektangel på ca. 1/8 tomme tykk. Med en kniv, kutt den utflatede deigen i en stripe på 4 tommer bred langs hele lengden av bakepapiret. Legg stripen på et bakepapirbelagt stekebrett, og fyll langs midten med en kontinuerlig stripe på ca. 3/4 tomme i diameter. Spray kantene av stripene med vann, og dekk med en annen stripe deig på samme størrelse som bunnen. Trykk forsiktig kantene sammen med hånden hele veien rundt. Pensle toppen med eggeplomme og stek i 35 minutter. Ta ut av ovnen og pensle med enkel sirup over toppen, og stek i ytterligere 5 til 7 minutter. Ta ut av ovnen og skjær på tvers i 16 stykker.