
Figkake I
oppskrift på figkake i en enkel og smakfull versjon. perfekt for helgen eller når du vil imponere gjestene dine med en søt og saftig kake.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje malt nellik
- 1 teskje malt muskatnøtt
- 1 teskje natron
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 1 kopp smør
- 3 egg, pisket
- 1 kopp kulturmelk
- 1 kopp hakkede ferske figener
- 1 kopp hakkede pekannøtter
- 1/2 kopp smør
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp kondensert melk
- 1/2 teskje natron
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) form. Bland sammen mel, kanel, nellik, muskatnøtt, 1 teskje natron, bakepulver og salt. Sett til side.
- 2I en stor bolle, krem sammen 1 kopp smør og 1 ½ kopp sukker til det er lyst og luftig. Rør inn eggene. Bland inn melet vekselvis med kulturmelken, bare til alt er godt blandet. Vend inn de hakkede fikenene og pekannøttene.
- 3Hell røren i den forberedte formen. Stek i den forvarmede ovnen i 60 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle.
- 4For å lage glasuren: I en stor kjele, bland sammen smør, sukker, kondensert melk og natron. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Deretter kokes uten omrøring til blandingen blir brun, eller til den når myk kule-stadium på et sukkermåler (234 grader Fahrenheit / 115 grader Celsius). La det avkjøle til lunken (110 grader Fahrenheit). Hell over i en liten bolle og pisk til det tykner til spredbar konsistens. Raskt smør glasuren over den avkjølte kaken.