
Falsk kastanjetorte
Lær hvordan du lager en deilig mock chestnut torte med denne enkle oppskriften. Perfekt for høst og vinter. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet Passover-margarin
- 1/3 kopp pluss 2 spiseskjeer granulert sukker
- 6 store egg, skilt
- 1 1/2 kopper kokte og moste søtpoteter, ferske eller hermetiske
- 1 teskje Passover-romekstrakt (valgfritt)
- 280 gram god kvalitet semi-søt sjokolade, smeltet og avkjølt
- 1/4 teskje salt
- 1/2 kopp vann
- 170 gram semi-søt sjokolade, grovhakket
- (valgfritt)
- Usøtet kakaopulver, siktet
- Krummer av semi-søt sjokolade
- Pureed jordbær eller bringebær
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Kled en 23 cm rund springform med bakepapir.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Kled en 23 cm rund springform med bakepapir.
- 3Torte: I en blandebolle, krem smør eller margarin uten salt sammen med 1/3 kopp sukker. Bland inn eggeplommene, deretter de moste søtpotetene, romekstrakt (hvis brukt) og den avkjølte sjokoladen.
- 4I en annen bolle, med rene visper, pisk eggehvitene forsiktig til de blir litt skummende. Tilsett deretter saltet og pisk på høyere hastighet, mens du sakte drysser inn de to spiseskjeene sukker, til du får stive, blanke (men ikke tørre) topper.
- 5Vend en tredjedel av eggehvitene inn i søtpotet- og sjokoladeblandingen og arbeid det godt inn for å løsne røren. Deretter, forsiktig, vend inn resten av eggehvitene, og pass på å blande godt uten å slå ut luften.
- 6Hell røren i den forberedte formen og stek i ca. 40 minutter. Kaken hever seg og ser tørr ut, med litt sprekker på toppen når den er ferdig. Midten skal være myk, men fast.
- 7Avkjøl i formen i 20 minutter, før du forsiktig tar den ut og lar den avkjøle på en avkjølingsrist. På dette stadiet kan kaken fryses i opptil en måned. Selv om den skal serveres samme dag, bør den avkjøles i en time eller to før den pyntes med ganacheglasuren.
- 8I en blandebolle, krem smør eller margarin uten salt med 1/3 kopp sukker. Bland inn eggeplommene, deretter de moste søtpotetene, romekstrakt (hvis brukt) og den avkjølte sjokoladen.
- 9I en annen bolle, med rene visper, pisk eggehvitene forsiktig til de blir litt skummende. Tilsett saltet og pisk på høyere hastighet,