Sally Lunn-brød
oppskrift på sally lunn bread - en klassisk, luftig bakverk fra britisk tradisjon som er perfekt til frokost eller ettermiddagste.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp melk
- 1/2 kopp smør
- 1/4 kopp vann
- 3 1/2 kopper usøtet hvetemel
- 1/2 kopp honning
- 3 egg, pisket
- 2 pakker (0,25 unser) tørrgjær
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje mandelessens
Fremgangsmåte
- 1Varm opp melk i en kjele over middels lav varme; tilsett smør og vann. Rør sammen til smøret smelter, ca. 5 minutter. Fjern melkeblandingen fra varmen og avkjøl til lunken, 5 til 10 minutter. Hell melkeblandingen i en bolle til en kjøkkenmaskin.
- 2Rør inn mel, honning, egg, gjær, salt, vaniljeekstrakt og mandelessens i melkeblandingen; pisk med flatpiskeren på kjøkkenmaskinen til det er godt blandet, ca. 3 minutter. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted i kjøkkenet til deigen har doblet i størrelse, ca. 1 time.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 4Slå ned deigen og overfør den til en 23 eller 25 cm lang tubeform.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til den er lett brunet, ca. 50 minutter.


