
Grits med ost
Lær hvordan du lager deilige grits med ost i denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull frokost eller lunsj. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 kopper helmelk
- 2 kopper vann
- 1 1/2 teskje kosher-salt
- 2 kopper hominy-gryn (eller andre gryn du liker, inkludert instant-gryn)
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 4 unser revet skarp Cheddar
Fremgangsmåte
- 1Sett melk, vann og salt i en stor, tykkbunnsgryte over middels høy varme og kok opp. Når melkeblandingen koker, tilsett gradvis hominy mens du visper kontinuerlig. Når all hominy er tilsatt, senk varmen til lav og dekk til. Fjern lokket og visp hyppig, hver 3. til 4. minutt, for å forhindre at grøten brenner seg fast eller klumper seg; pass på å få med deg hjørnene av gryten når du visper. Kok i 20 til 25 minutter, eller til blandingen er kremete. Ta av varmen, tilsett pepper og smør, og rør godt for å blande. Når smøret er smeltet, visp inn osten litt etter litt til den er godt blandet. Server umiddelbart.
- 2Kok's notat: For å gjøre retten ekstra spesiell, kan du tilsette enten hummer, krabbe eller hakket reker som er forhåndskokte, og røre inn på slutten når du tilsetter osten. Pynt med hakket gressløk.




