
Penne med grønne oliven og feta
Oppdag en smakfull oppskrift på penne med grønne oliven og fetaost. En enkel og rask rett perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp hakket fersk italiensk persille
- 2. 1 teskje finrevet sitronskall
- 3. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 1 stor bunt grønne blader (som spinat, sennepsblader, grønnkål eller brokkolirabe; ca. 450 gram), tykke stilker fjernet, spinaten hele, de andre grønne bladene kuttet i 2,5 cm brede strimler (ca. 10 kopper godt pakket)
- 5. 340 gram penne
- 6. 5 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
- 7. 1/2 kopp grovhakket utstenket Kalamata-oliven
- 8. 1/2 kopp smuldret fetaost (ca. 85 gram)
Fremgangsmåte
- 11. Bland persille, sitronskall og hvitløk i en liten bolle; sett til side. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett grønnsakene og kok bare til de er møre, 1 til 6 minutter, avhengig av typen grønnsaker. Bruk en skimmer eller hullsleiv for å overføre grønnsakene til en sil for å renne av. Kok opp vannet igjen. Tilsett pasta og kok bare til den er al dente, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet, og spar ¾ kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen; tilsett grønnsakene og 3 ss olje, og vend godt. Rør inn oliven, fetaost og nok av det reserverte kokevannet, ¼ kopp av gangen, for å fukte. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle. Drypp over de resterende 2 ss olivenolje. Strø over persilleblandingen og server.
- 22. Bland persille, sitronskall og hvitløk i en liten bolle; sett til side.
- 33. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett grønnsakene og kok bare til de er møre, 1 til 6 minutter, avhengig av typen grønnsaker. Bruk en skimmer eller hullsleiv for å overføre grønnsakene til en sil for å renne av. Kok opp vannet igjen. Tilsett pasta og kok bare til den er al dente, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet, og spar ¾ kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen; tilsett grønnsakene og 3 ss olje, og vend godt. Rør inn oliven, fetaost og nok av det reserverte kokevannet, ¼ kopp av gangen, for å fukte. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle. Drypp over de resterende 2 ss olivenolje. Strø over persilleblandingen og server.


