Penne med grønne oliven og feta

Penne med grønne oliven og feta

Oppdag en smakfull oppskrift på penne med grønne oliven og fetaost. En enkel og rask rett perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp hakket fersk italiensk persille
  • 2. 1 teskje finrevet sitronskall
  • 3. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 1 stor bunt grønne blader (som spinat, sennepsblader, grønnkål eller brokkolirabe; ca. 450 gram), tykke stilker fjernet, spinaten hele, de andre grønne bladene kuttet i 2,5 cm brede strimler (ca. 10 kopper godt pakket)
  • 5. 340 gram penne
  • 6. 5 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
  • 7. 1/2 kopp grovhakket utstenket Kalamata-oliven
  • 8. 1/2 kopp smuldret fetaost (ca. 85 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland persille, sitronskall og hvitløk i en liten bolle; sett til side. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett grønnsakene og kok bare til de er møre, 1 til 6 minutter, avhengig av typen grønnsaker. Bruk en skimmer eller hullsleiv for å overføre grønnsakene til en sil for å renne av. Kok opp vannet igjen. Tilsett pasta og kok bare til den er al dente, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet, og spar ¾ kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen; tilsett grønnsakene og 3 ss olje, og vend godt. Rør inn oliven, fetaost og nok av det reserverte kokevannet, ¼ kopp av gangen, for å fukte. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle. Drypp over de resterende 2 ss olivenolje. Strø over persilleblandingen og server.
  2. 22. Bland persille, sitronskall og hvitløk i en liten bolle; sett til side.
  3. 33. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett grønnsakene og kok bare til de er møre, 1 til 6 minutter, avhengig av typen grønnsaker. Bruk en skimmer eller hullsleiv for å overføre grønnsakene til en sil for å renne av. Kok opp vannet igjen. Tilsett pasta og kok bare til den er al dente, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet, og spar ¾ kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen; tilsett grønnsakene og 3 ss olje, og vend godt. Rør inn oliven, fetaost og nok av det reserverte kokevannet, ¼ kopp av gangen, for å fukte. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle. Drypp over de resterende 2 ss olivenolje. Strø over persilleblandingen og server.