Kylling på gresk vis
oppskrift på poulet a la grecque, en smakfull gresk kyllingrett med friske urter og sitrus. perfekt for en lett og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp hvetemel til panering
- 2. En klype salt og pepper
- 3. 680 gram kyllingdeler med bein
- 4. 2 ss smør
- 5. 1 ss olivenolje
- 6. 2 sjalottløk, hakket
- 7. 1 løk, hakket
- 8. 2 hvitløksfedd, hakket
- 9. 3 mellomstore ferske tomater, hakket
- 10. 2 kopper hvitvin
- 11. 2 klyper safrantråder
- 12. 1/2 ts karri pulver
- 13. 1 ts hvitt sukker
- 14. 3/4 kopp rosiner
- 15. Salt og svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Krydre melet med salt og pepper; vend kyllingbitene i det krydrede melet.
- 22. Varm smør og olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg kyllingbitene i pannen; kok, og snu dem én gang, til de er brune på begge sider, ca. 6 minutter.
- 33. Rør inn sjalottløk, løk og hvitløk; kok til de er myke, ca. 3 minutter. Rør inn tomater og vin; kok opp. Deretter rører du inn safran, karri, sukker, rosiner, salt og pepper. Dekk til, og la det småkoke over middels varme i 12 til 15 minutter.


