Yams med krydret sorghum-smør
oppskrift på yams med krydret sorghum-smør, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
- 9 spiseskjeer sorghumsirup* eller 1/2 kopp kløverhonning pluss 1 spiseskje kraftig-flavored (mørk) melasse
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 teskje malt nellik
- En stor klype cayennepepper
- 8-10 yam (rødt skinn søtpotet) på 8-11 unser
Fremgangsmåte
- 1Pisk smør, sorghumsirup, kanel, nellik og cayenne i en middels bolle til det er godt blandet; smak til med salt. (Kan forberedes 5 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La blandingen komme til romtemperatur før bruk.) Forvarm ovnen til 175°C. Skyll potetene; tørk dem godt. Stikk flere ganger med en gaffel i hver potet; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek potetene til de er møre, ca. 1 time. Skjær toppen av hver potet langs med, og trykk inn endene for å åpne toppen. Skje litt sorghumsmør inn i åpningen av hver potet og server. *Sorghumsirup (en juice utvunnet fra korngress) fås i noen helsekostbutikker eller via postordre; ring Brownville Mills på 800-305-7990.





