
Krydret mango- og melasseglasert tunfisk pyntet med sitrusbraisert vill fennikel
Lær hvordan du lager en spennende hovedrett med krydret tunfisk glasert med mango og molasses, pyntet med sitrusbraisert villfennel. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1, 4 unser vill fennikel i strimler
- 1 kopp appelsinjuice, pluss 1 kopp
- Salt
- 4 unser mango, finhakket
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer limesaft
- 1/2 teskje kanel
- 1/2 teskje muskatnøtt
- 1 teskje sterk rød peppersaus
- 8 unser tunfisk
- Salt og pepper
- Olje
- 8 skiver baguett, 1/4 tomme tykke
Fremgangsmåte
- 1Dypp fennel i en liten kjele med 1 kopp appelsinjuice. Krydre med salt. Dekk til kjelen og kok over middels høy varme til det er mørt, ca. 5 til 10 minutter.
- 2Bland hakket mango, sukker, resten av appelsinjuicen (1 kopp), limesaft, kanel, muskatnøtt, salt og hot red pepper-saus i en liten kjele. Varm opp raskt, og reduser deretter til lav varme for å la det småkoke. Kok i ca. 20 til 30 minutter.
- 3Krydre tunfisk med salt og pepper etter smak. Tilsett olje i en stekepanne og varm opp over middels varme. Stek tunfisken på begge sider. Kok til den er omtrent medium stekt. Ta av varmen og skjær i 8 skiver.
- 4Grill eller rist baguettebrød. Smør den ene siden av hver skive med spicy mango-molasses.
- 5Legg den stekte tunfisken og den braserte ville fennelen oppå brødet.
- 6Glaser toppen av sandwichen med mango-molasses.




