Krydret-søt klementinreke med babyboksøye

Krydret-søt klementinreke med babyboksøye

oppskrift på spicy-søt tangerine shrimp med baby bok choy, perfekt for en smakfull og sunn hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 baby bok choy, delt på langs
  • 2 spiseskjeer asiatisk sesamolje, delt
  • 680 gram store, ukokte reker, skrelte og renset
  • 1/3 kopp frossen appelsin-tangerinekonsentrat, tint
  • 1/3 kopp asiatisk søt chili-saus
  • 12 skiver tangerineskall
  • 1 1/2 teskje hvit eddik
  • 1 teskje østerssaus
  • 2 grønne løk, hakket
  • 1 1/2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær, skrelt

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk bunnen av en stor stekepanne med 1/2 tomme vann. Tilsett bok choy; drypp med 1 spiseskje olje. Strø over salt og pepper. Dekk til; kok over høy varme til bok choy er mør, omtrent 5 minutter. Arranger bok choy rundt kanten av fatet. Kok opp væsken i stekepannen til den reduseres til en glasur, omtrent 1 minutt; hell over bok choy. Bland reker og de neste 5 ingrediensene i en middels bolle. Varm opp 1 spiseskje sesamolje i samme stekepanne over høy varme. Tilsett løk og ingefær. Sauter i 1 minutt. Tilsett rekeblandingen. Rør rundt til rekene akkurat er ugjennomsiktige i midten, omtrent 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre rekene til fatet. Kok sausen til den tykner, omtrent 2 minutter. Skje sausen over rekene.
  2. 2Dekk bunnen av en stor stekepanne med 1/2 tomme vann. Tilsett bok choy; drypp med 1 spiseskje olje. Strø over salt og pepper. Dekk til; kok over høy varme til bok choy er mør, omtrent 5 minutter. Arranger bok choy rundt kanten av fatet. Kok opp væsken i stekepannen til den reduseres til en glasur, omtrent 1 minutt; hell over bok choy.
  3. 3Bland rekene og de neste 5 ingrediensene i en middels bolle. Varm opp 1 spiseskje sesamolje i samme stekepanne over høy varme. Tilsett løk og ingefær. Sauter i 1 minutt. Tilsett rekeblandingen. Rør rundt til rekene akkurat er ugjennomsiktige i midten, omtrent 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre rekene til fatet. Kok sausen til den tykner, omtrent 2 minutter. Skje sausen over rekene.