Rispilaff
Lær hvordan du lager en deilig rice pilaf med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til kjøtt, fisk eller grønnsaker. Rask og smakfull rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 middels stor løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 kopper hvit ris
- 1 kvart kyllingkraft
- 1 teskje fuglefrøblanding
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en middels stor kjele og surr løk og hvitløk til løken begynner å bli gjennomsiktig. Tilsett ris og rør om slik at den blir dekket av olje, løk og hvitløk, og la risen få en lett "risting". Rør inn kyllingkraft og krydderblanding for fjærkre, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk til all væske er absorbert, ca. 20 minutter. Ta kjelen av varmen og løs opp risen med en gaffel.