Svinekjøtt med appelsin- og jalapeñoglasur

Svinekjøtt med appelsin- og jalapeñoglasur

oppskrift på saftig svinekjøtt med en smakfull appelsin- og jalapeñoglasur, perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper vann
  • ½ kopp soyasaus
  • 4 sjalottløk, skivet
  • ½ kopp hvitvin
  • 2 spiseskjeer salt
  • 1 spiseskje sukker
  • ¼ kopp olivenolje
  • 2 stjerneanis, knust
  • 1 kvist merian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 (1,4 til 1,8 kg) svinefilet uten ben (midtre del)
  • 1 kopp appelsinjuice
  • 1 kopp sukker
  • 2 unser ingefær, hakket
  • 1 liten jalapeño, hakket
  • 1 liten appelsin, revet skall
  • 2 spiseskjeer risvineddik
  • 2 unser usaltet smør, i terninger
  • 1 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland alle ingrediensene og hell over svinekjøttet. La det marinere i kjøleskapet i 24 til 48 timer. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Varm opp en stekepanne med 2 spiseskjeer peanøttolje, og brun svinefileten på alle sider. Sett den i ovnen og stek i 30 til 45 minutter, eller til den indre temperaturen når 65 grader Celsius. Ta ut svinekjøttet av ovnen og la det hvile på en rist i 10 minutter. Skjær i skiver.
  2. 2Reduser appelsinjuicen til 1/3 kopp. Bland sukker, ingefær, jalapeño, appelsinskall og risvinseddik. Kok opp i en kjele på 1 liter til blandingen får en middels mørk ravfarge. Rør inn appelsinjuice, smør og salt. Sil sausen og hold den varm. Anrett svinekjøttet på et serveringsfat og hell sausen over.