Blomkålspaghetti Alfredo med reker

Blomkålspaghetti Alfredo med reker

oppskrift på blomkålspaghetti alfredo med reker. en sunn og smakfull rett som er enkel å lage. perfekt for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 450 gram spaghetti
  • Olivenolje
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 hode blomkål, delt i små buketter
  • 4 kopper hel melk, pluss mer ved behov
  • 1 ss kosher salt
  • 1/4 kopp revet Parmesanost, pluss mer til servering
  • 1/4 kopp grovhakket fersk persille, pluss mer til servering
  • Saften og skallet av 1 sitron
  • Olivenolje
  • 450 gram store reker, skrelte og renset
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • Sitronbåter til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett spaghettien og kok til den er al dente, deretter sil av vannet.
  3. 3Sett en stor stekepanne over middels høy varme og dekk bunnen med olje. Tilsett løken og kok til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken og kok i 1 minutt. Tilsett blomkålen, 1 ss salt og nok melk til å dekke blomkålbukettene delvis. Øk varmen til høy, og la det småkoke til blomkålen er veldig mør, ca. 15 minutter.
  4. 4Overfør forsiktig den kokte blomkålen i en blender og kjør til den er glatt.
  5. 5Rens pannen og sett den på middels varme. Ha den blendede sausen tilbake i pannen og tilsett mer melk hvis sausen er for tykk. Ta pannen av varmen og rør inn osten, persillen, sitronsaften og sitronskallet. Bland den kokte spaghettien inn i sausen og vend godt slik at den dekkes. Hold den dekket til servering.
  6. 6Varm opp en stor non-stick panne over middels høy varme. Dekk pannen med olivenolje, tilsett reker og kok til de er rosa og gjennomkokte, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper.
  7. 7Legg pastaen på tallerkenen, topp med reker og server med sitronbåter, persille og ost.