Blomkålspaghetti Alfredo med reker
oppskrift på blomkålspaghetti alfredo med reker. en sunn og smakfull rett som er enkel å lage. perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 450 gram spaghetti
- Olivenolje
- 1/2 gul løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 hode blomkål, delt i små buketter
- 4 kopper hel melk, pluss mer ved behov
- 1 ss kosher salt
- 1/4 kopp revet Parmesanost, pluss mer til servering
- 1/4 kopp grovhakket fersk persille, pluss mer til servering
- Saften og skallet av 1 sitron
- Olivenolje
- 450 gram store reker, skrelte og renset
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- Sitronbåter til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett spaghettien og kok til den er al dente, deretter sil av vannet.
- 3Sett en stor stekepanne over middels høy varme og dekk bunnen med olje. Tilsett løken og kok til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken og kok i 1 minutt. Tilsett blomkålen, 1 ss salt og nok melk til å dekke blomkålbukettene delvis. Øk varmen til høy, og la det småkoke til blomkålen er veldig mør, ca. 15 minutter.
- 4Overfør forsiktig den kokte blomkålen i en blender og kjør til den er glatt.
- 5Rens pannen og sett den på middels varme. Ha den blendede sausen tilbake i pannen og tilsett mer melk hvis sausen er for tykk. Ta pannen av varmen og rør inn osten, persillen, sitronsaften og sitronskallet. Bland den kokte spaghettien inn i sausen og vend godt slik at den dekkes. Hold den dekket til servering.
- 6Varm opp en stor non-stick panne over middels høy varme. Dekk pannen med olivenolje, tilsett reker og kok til de er rosa og gjennomkokte, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 7Legg pastaen på tallerkenen, topp med reker og server med sitronbåter, persille og ost.

