Blåbær- og bananbrød
oppskrift på blåbær bananbrød som er perfekt for frokost eller som snacks. enkelt å lage og fullt av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp smør, myknet
- 1 kopp hvitt sukker
- 2 egg
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 2 modne bananer, moste
- 1 kopp ferske blåbær
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør tre små brødformer.
- 2Bland mel, natron og salt i en bolle.
- 3Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser i en stor bolle til det er lyst og luftig. Blandingen skal være merkbart lysere i fargen. Tilsett ett egg og la det blande seg inn i smørblandingen før du tilsetter det andre egget sammen med vaniljeekstrakt. Bland godt inn moste bananer i blandingen. Tilsett melblandingen litt etter litt mens du pisker, til det akkurat er blandet og til en tykk røre. Vend inn blåbær forsiktig i røren; hell den i de forberedte brødformene.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 30–35 minutter. La kaken avkjøle i formene i 10 minutter før den tas ut og avkjøles helt på en avkjølingsrist.




