
Puff pastry twists
Lær hvordan du lager deilige puff pastry twists. En enkel oppskrift som passer perfekt som snacks eller forrett. Rask å lage og garantert populær!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 ark frossen butterdeig, tint
- 1/2 kopp usaltet smør, smeltet
- 3/4 kopp sukker
- 2 1/2 teskjeer kanel
- 1 kopp melk
- 8 unser semisøt eller melk sjokolade, hakket
- 1/4 kopp glatt peanøttsmør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et bakepapir eller smørpapir på et stekebrett.
- 2Rull ut butterdeigen på en arbeidsflate. Pensle deigen rikelig med smør som er smeltet.
- 3I en liten bolle, bland sukker og kanel. Strø jevnt over deigen.
- 4Løpende langs lengden, del deigen i to, og kutt hver del i 6 jevne striper, hver ca. 2 cm brede. Vrid stripene for å lage lange, vridde "pinner".
- 5Overfør til det forberedte stekebrettet, og trykk endene ned med tommelen for å holde dem på plass og for å bevare vridningen. Stek til de er puffet opp og gyllenbrune, ca. 20 minutter.
- 6For å lage sausen, varm melken i en kjele. Hell den varme melken over sjokoladen og visp til den er smeltet. Rør inn peanøttsmøret til sausen er glatt. Hold sausen varm til den skal serveres.
- 7For å servere, plasser de vridde deigstrimlene på et fat og server med sausen ved siden av for dipping.



