
Vegetarisk potetgryte med paibunn
oppskrift på vegetarisk pot pie. enkel å lage, full av smak og perfekt for en mettende middag. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss smør uten salt
- 2 små fenniklhoder, finhakket (ca. 3 kopper)
- 1/2 middels gul løk, finhakket
- 2 mellomstore gulrøtter, skrelt og finhakket (ca. 2/3 kopp)
- 340 gram hvite sjampinjonger, skivet (ca. 5 kopper)
- 1 liten russetpotet, skrelt og småternet (ca. 2 1/2 kopper)
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 kopp lavsaltet soppbuljong
- 1 kopp hel melk
- 1 kopp frosne små grønne erter
- 1/4 kopp tynne skiver av fersk gressløk
- 1/4 kopp persille
- 1 ss hvit eddik
- 1 stort eggeplomme
- 200 gram ferdigkjøpt butterdeig eller paideig, tint hvis frossen
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp ovnen til 200 grader Celsius og plasser en rist midt i ovnen.
- 3Smelt smør over middels varme i en 3- til 4-liters nederlandsk ovn eller en tykkbunnet kjele. Når det begynner å skumme, tilsett fennikel, løk og gulrøtter, og kok til de er akkurat myke og løken er gjennomsiktig, ca. 2 minutter.
- 4Tilsett sopp og potet, krydre godt med salt og nykvernet svart pepper, og rør for å dekke. Kok, med sjeldne omrøringer, til soppen har gitt fra seg vann og krymper, ca. 6 minutter.
- 5Strø melet over grønnsakene, rør for å dekke, og kok til den rå smaken er borte, ca. 1–2 minutter.
- 6Tilsett forsiktig buljong og melk, og rør kontinuerlig til blandingen er jevn.
- 7Kok opp og la det småkoke til det er litt tykkere, ca. 5 minutter.
- 8Ta av varmen, tilsett erter, urter og eddik, og rør for å blande. Krydre godt med salt og nykvernet svart pepper.
- 9Hell fyllet over i en 20x20 cm (8x8 tommer) ildfast form.
- 10Pisk egg sammen med 2 teskjeer vann og en klype salt til det er jevnt blandet. Sett til side.
- 11Med kjøkkensaks, klipp deigen til å passe over formen. Legg deigen over fyllet og press den inn mot kantene.
- 12Pensle deigen med eggeblanding og lag noen snitt i toppen for å slippe ut damp.
- 13Sett formen på et stekebrett og stek til skorpen er gyllenbrun og fyllet bobler, ca. 25–30 minutter.
- 14La den hvile i minst 5 minutter før servering.