Vegetarisk potetgryte med paibunn

Vegetarisk potetgryte med paibunn

oppskrift på vegetarisk pot pie. enkel å lage, full av smak og perfekt for en mettende middag. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss smør uten salt
  • 2 små fenniklhoder, finhakket (ca. 3 kopper)
  • 1/2 middels gul løk, finhakket
  • 2 mellomstore gulrøtter, skrelt og finhakket (ca. 2/3 kopp)
  • 340 gram hvite sjampinjonger, skivet (ca. 5 kopper)
  • 1 liten russetpotet, skrelt og småternet (ca. 2 1/2 kopper)
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 1 kopp lavsaltet soppbuljong
  • 1 kopp hel melk
  • 1 kopp frosne små grønne erter
  • 1/4 kopp tynne skiver av fersk gressløk
  • 1/4 kopp persille
  • 1 ss hvit eddik
  • 1 stort eggeplomme
  • 200 gram ferdigkjøpt butterdeig eller paideig, tint hvis frossen

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp ovnen til 200 grader Celsius og plasser en rist midt i ovnen.
  3. 3Smelt smør over middels varme i en 3- til 4-liters nederlandsk ovn eller en tykkbunnet kjele. Når det begynner å skumme, tilsett fennikel, løk og gulrøtter, og kok til de er akkurat myke og løken er gjennomsiktig, ca. 2 minutter.
  4. 4Tilsett sopp og potet, krydre godt med salt og nykvernet svart pepper, og rør for å dekke. Kok, med sjeldne omrøringer, til soppen har gitt fra seg vann og krymper, ca. 6 minutter.
  5. 5Strø melet over grønnsakene, rør for å dekke, og kok til den rå smaken er borte, ca. 1–2 minutter.
  6. 6Tilsett forsiktig buljong og melk, og rør kontinuerlig til blandingen er jevn.
  7. 7Kok opp og la det småkoke til det er litt tykkere, ca. 5 minutter.
  8. 8Ta av varmen, tilsett erter, urter og eddik, og rør for å blande. Krydre godt med salt og nykvernet svart pepper.
  9. 9Hell fyllet over i en 20x20 cm (8x8 tommer) ildfast form.
  10. 10Pisk egg sammen med 2 teskjeer vann og en klype salt til det er jevnt blandet. Sett til side.
  11. 11Med kjøkkensaks, klipp deigen til å passe over formen. Legg deigen over fyllet og press den inn mot kantene.
  12. 12Pensle deigen med eggeblanding og lag noen snitt i toppen for å slippe ut damp.
  13. 13Sett formen på et stekebrett og stek til skorpen er gyllenbrun og fyllet bobler, ca. 25–30 minutter.
  14. 14La den hvile i minst 5 minutter før servering.