Risotto med soltørkede tomater og mozzarella
Lær hvordan du lager en deilig risotto med soltørkede tomater og mozzarella. Perfekt som forrett eller hovedrett for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 1/2 kopper grønnsaksbuljong
- 1/3 kopp oljebasert soltørket tomat
- 1 løk, hakket
- 2 kopper Arborio-ris
- 1 kopp revet mozzarellaost
- 1 kopp revet Parmesanost
- 1/4 kopp hakket fersk basilikum
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, kok opp grønnsaksbuljongen og la den småkoke. Mens buljongen varmes opp, sil de soltørkede tomatene og sett oljen til side. Hakk tomatene grovt og legg dem til side.
- 2I en stor stekepanne, varm opp 2 spiseskjeer av oljen fra tomatene, tilsett løk og stek til den er gjennomsiktig; ca. 6 minutter.
- 3Tilsett ris i stekepannen og rør til det vises hvite prikker i midten av kornene; ca. 1 minutt. Skje opp en øse med grønnsaksbuljong og kok blandingen på lav varme til all buljongen er absorbert; ca. 2 minutter. Fortsett å tilsette buljong, en øse av gangen, til risen er mør og blandingen er kremet, ca. 20 til 25 minutter.
- 4Tilsett mozzarellaost, parmesanost, soltørkede tomater, 2 spiseskjeer av den gjenværende oljen fra tomatene, hakket basilikum, salt og pepper. Bland godt og server.





