
Kyllinglår med rotgrønnsaksblanding
Lær hvordan du lager saftige kyllinglår med en smakfull rotgrønnsaks-hash. En enkel og velsmakende rett perfekt til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2. 8 kyllinglår med skinn og bein (ca. 1,2 kg)
- 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4. 3 skiver tyktskåret bacon, hakket
- 5. 115 gram cremini-sopp, delt i fire
- 6. 4 gulrøtter, skrellet og kuttet i 2,5 cm store biter
- 7. 4 pastinakker, skrellet og kuttet i 2,5 cm store biter
- 8. 3 neper, skrellet og kuttet i 2,5 cm store biter
- 9. 1 rød løk, hakket
- 10. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
- 11. 2 teskjeer fersk timian
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Varm opp 2 spiseskjeer vegetabilsk olje i en stor ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med 1 teskje salt og et par kverner pepper. Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og stek til den er gyllen, ca. 5 minutter. Hell av det meste av fettet fra pannen; sett pannen i ovnen (ikke snu kyllingen). Stek i 5 minutter, snu deretter kyllingen og stek til den er gjennomstekt, ca. 15 minutter til.
- 22. I mellomtiden, kok opp baconet i den resterende spiseskjeen olje i en stor kjele over middels høy varme til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Ta opp med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir, og la fettet bli igjen i kjelen.
- 33. Tilsett sopp, gulrøtter, pastinakker, neper, rødløk, 2 spiseskjeer vann, 1/2 teskje salt og et par kverner pepper i kjelen. Kok opp, rør av og til, til grønnsakene er møre, ca. 12 minutter. Legg baconet tilbake i kjelen sammen med persille og timian. Server kyllingen med grønnsakene.
- 44. Fotograf: Justin Walker




