Biff- og gulrotsuppe med mørk øl

Biff- og gulrotsuppe med mørk øl

Lær hvordan du lager en smakfull okse- og gulrotsgryte med mørk øl. En deilig rett perfekt for kalde dager. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer peanøttolje
  • 1 3-punds storfeyrstek uten ben, skåret i 3,8 cm store biter
  • 2 kopper hakket løk
  • 4 hvitløksfedd, knust
  • 4 teskjeer hakket fersk salvie og/eller rosmarin
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 12-unse flaske mørk øl (som stout)
  • 1 14-unse boks med lavsalt storfebuljong
  • 1 pund baby gulrøtter med noe grønt på toppen, skrellet

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Krydre storfekjøttet med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, og legg kjøttet i gryten. Stek til det er godt brunt, ca. 8 minutter per porsjon. Overfør til en skål. Tilsett løk, hvitløk og urter i gryten; krydre med salt og pepper. Senk varmen til middels, og la det surre til løken begynner å bli myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og mel; la det surre i 1 minutt. Hell i øl; rør til sausen er tykk og glatt, og skrap opp de brune bitene fra bunnen, ca. 2 minutter. Tilsett buljong, og legg i storfekjøttet med eventuelle safter; la det småkoke. Dekk delvis til, og senk varmen til middels-lav. La det småkoke i 45 minutter. Tilsett gulrøtter; la det småkoke delvis dekket til storfekjøttet og gulrøttene er møre, og rør av og til, i ca. 45 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Krydre storfekjøttet med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, og legg kjøttet i gryten. Stek til det er godt brunt, ca. 8 minutter per porsjon. Overfør til en skål. Tilsett løk, hvitløk og urter i gryten; krydre med salt og pepper. Senk varmen til middels, og la det surre til løken begynner å bli myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og mel; la det surre i 1 minutt. Hell i øl; rør til sausen er tykk og glatt, og skrap opp de brune bitene fra bunnen, ca. 2 minutter. Tilsett buljong, og legg i storfekjøttet med eventuelle safter; la det småkoke. Dekk delvis til, og senk varmen til middels-lav. La det småkoke i 45 minutter. Tilsett gulrøtter; la det småkoke delvis dekket til storfekjøttet og gulrøttene er møre, og rør av og til, i ca. 45 minutter. Smak til med salt og pepper.