Rosmarinkyllingbryst, ravioli med brunet smør og balsamico, varm spinatsalat med pancetta og søt vinaigrette
Oppdag en smakfull oppskrift med saftige kyllingbryst, balsamico ravioli, og en varm spinatsalat med pancetta og søt vinaigrette. Perfekt for en elegant middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 stykker benfri, skinnfri kyllingbryst, 170–225 gram hver
- 2 ss balsamicoeddik, vurder mengden med øyet, nok til å lett dekke kyllingen
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 3 stilker rosmarin, blader tatt av stilken og hakket, ca. 2 ss
- Salt og grovkvernet svart pepper
- 4 hvitløksfedd, knust med en kniv mot flaten
- 1 pakke, 340–450 gram, fersk ravioli, med valgfri fylling
- 3 ss smør, delt i små biter
- 2 ss balsamicoeddik
- 2 håndfuller revet Parmigiano-Reggiano
- Salt og pepper
- 1/4 kopp hakket flatbladpersille, et par håndfuller
- 6 skiver pancetta, hakket
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje, to sirkler rundt pannen
- 1 liten sjalottløk, finhakket
- 2 ts sukker
- 2 ss balsamicoeddik, vurder mengden med øyet
- 1 bunt, ca. 280 gram spinat med flat blad
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Mariner kyllingen i balsamicoeddik, deretter i olivenolje. Krydre kyllingen med rosmarin, salt og pepper, og la den stå i 10 minutter.
- 2Kok opp en stor kjele med vann til ravioli. Tilsett salt i vannet og legg raviolien oppi. Kok i 8 minutter eller til raviolien har utvidet seg, flyter opp til overflaten og er al dente.
- 3Varm opp en middels stor non-stick panne over middels høy varme. Legg i kyllingbrystene og hakket hvitløk i pannen. Stek kyllingen i 12 minutter, eller til saften er klar når du stikker i den, og snu den av og til. Balsamicoeddiken vil gi en dyp brun, søt finish på kyllingen mens den koker.
- 4Når kyllingen er 2–3 minutter unna ferdig, varm opp en annen panne over middels lav til middels varme. Tilsett smør i den andre pannen og la det begynne å bli brunt.
- 5Ta kyllingen ut av den første pannen og legg den på en varm serveringsfat. I en panne over middels høy varme, tilsett pancetta. La pancettabitene bli brune, ca. 2–3 minutter, og legg dem deretter på tørkepapir for å renne av. Sett pannen tilbake på varmen, og reduser varmen til middels. Tilsett olje og sjalottløk i pannen, og la det surre i 2 minutter.
- 6Når smøret til raviolien har blitt brunt, tilsett den kokte raviolien i pannen og vend den i smøret for å varme den opp. Tilsett balsamicoeddik i raviolien og la det koke i ytterligere ett til to minutter for å redusere eddiken og glasere raviolien. Eddiken vil bli tykk og sirupaktig. Tilsett ost, persille, salt og pepper i pastaen, og ta pannen av varmen.
- 7Til de sauterte sjalottløkene til spinatsalaten, tilsett sukker og la det koke med sjalottløken i 1 minutt. Tilsett eddik i pannen, og skrap opp eventuelle stekeflekker. Vend inn spinaten i dressingen og la den visne og bli jevnt dekket av den søte vinaigretten. Tilsett sprø pancetta i salaten.
- 8Server kyllingen sammen med raviolien og spinatsalaten, alt på samme middagsfat.




