Stekt lammelår, gresk stil

Stekt lammelår, gresk stil

oppskrift på gresk inspirert roast av lammebog. enkel fremgangsmåte for saftig og smakfull lammerett, perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (3,6 til 4,5 kg) lammelår med bein, trimmet
  • 2. 2 sitroner, delt i to
  • 3. Salt og pepper
  • 4. 4 hvitløksfedd, skåret i lengderetning
  • 5. En klype oregano
  • 6. 240 ml vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 450 grader.
  2. 22. Under rennende vann, trim det ytre laget av fett fra lammet og tørk det forsiktig. La lammet nå romtemperatur, og press saften fra sitronene over det. Skjær hvitløksfedd i lengderetningen.
  3. 33. Ha salt og pepper i en liten beholder. Lag seks små snitt i hver side av lammelåret, ca. 2,5 cm dype. Sett inn hvitløkskivene, etterfulgt av salt og pepper, i snittene. Dryss lett over oregano på toppen av lammet. Hell vannet i en stekeplate, legg lammet oppi, og dekk det med aluminiumsfolie. Stek på nederste rille i ovnen i 40 minutter til 1 time.
  4. 44. Fjern folien, senk temperaturen til 375 grader, og stek i ytterligere 40 til 50 minutter, eller til lammet har oppnådd ønsket kjernetemperatur. Ta ut lammet og la det hvile i omtrent 30 minutter, slik at det fortsetter å koke.
  5. 55. For å sjekke kjernetemperaturen, stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av lammelåret uten å treffe benet. For sjeldent lam skal termometeret vise 140 grader. For medium skal det vise 145 grader.