
Stekt lammelår, gresk stil
oppskrift på gresk inspirert roast av lammebog. enkel fremgangsmåte for saftig og smakfull lammerett, perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (3,6 til 4,5 kg) lammelår med bein, trimmet
- 2. 2 sitroner, delt i to
- 3. Salt og pepper
- 4. 4 hvitløksfedd, skåret i lengderetning
- 5. En klype oregano
- 6. 240 ml vann
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader.
- 22. Under rennende vann, trim det ytre laget av fett fra lammet og tørk det forsiktig. La lammet nå romtemperatur, og press saften fra sitronene over det. Skjær hvitløksfedd i lengderetningen.
- 33. Ha salt og pepper i en liten beholder. Lag seks små snitt i hver side av lammelåret, ca. 2,5 cm dype. Sett inn hvitløkskivene, etterfulgt av salt og pepper, i snittene. Dryss lett over oregano på toppen av lammet. Hell vannet i en stekeplate, legg lammet oppi, og dekk det med aluminiumsfolie. Stek på nederste rille i ovnen i 40 minutter til 1 time.
- 44. Fjern folien, senk temperaturen til 375 grader, og stek i ytterligere 40 til 50 minutter, eller til lammet har oppnådd ønsket kjernetemperatur. Ta ut lammet og la det hvile i omtrent 30 minutter, slik at det fortsetter å koke.
- 55. For å sjekke kjernetemperaturen, stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av lammelåret uten å treffe benet. For sjeldent lam skal termometeret vise 140 grader. For medium skal det vise 145 grader.




