
Adobo-svineknoke med stekt ris
Lær hvordan du lager smakfull adobo svineknoke kombinert med stekt ris. En enkel og velsmakende oppskrift perfekt for middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 svineknoker (3 tommer tykke)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3 ss/45 ml rapsolje
- 2 purre, finhakket
- 1 hvitløkshode, delt i fedd og knust
- Et 1-tommers stykke fersk ingefær, skrelt og hakket
- 2 stilker sitrongress, fjernet den seige ytterdelen og finhakket
- 2 kopper/500 ml kalvkraft
- 1 kopp/250 ml kokosmelk fra fersk kokosnøtt
- 1 kopp/250 ml soyasaus
- 1 kopp/250 ml malt eddik
- 1 tørket ancho-chili
- 3 vårløk, finhakket
- Stekt ris, oppskrift følger, til servering
- 1/4 kopp/60 ml sambal oelek
- 3 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk, hakket
- Saften av 1 lime
- 2 ss/30 ml rapsolje
- 2 selleristenger, hakket
- 1 purre, hakket
- 4 kopper kald, kokt basmatiris (1 liter)
- 3 ss/45 ml soyasaus
- En håndfull fersk gressløk, hakket
- En håndfull fersk koriander, hakket
- En håndfull fersk persille, hakket
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180 grader C (350 grader F).
- 2Strø svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp oljen i en tykk, ovnsfast stekepanne over høy varme. Brun svinekjøttet på alle sider, ca. 5 minutter per side. Tilsett purre, hvitløk, ingefær og sitrongress, og kok under omrøring til det begynner å dufte, 2 til 3 minutter.
- 3Tilsett kalvebuljong, kokosmelk, soyasaus, eddik og tørket chili. Dekk til pannen og kok i ovnen til svinekjøttet er mørt, ca. 3 timer.
- 4Overfør svinekjøttet til et serveringsfat og strø over vårløk. Hell over stekepannens sauser. Server med stekt ris.
- 5Kjør sambal oelek, hvitløk, sjalottløk og limesaft i en foodprocessor til det er grovt most. Varm opp oljen i en stor kjele over middels varme og surr selleri og purre i ca. 2 minutter. Tilsett sambal blantur og kok i 1 minutt. Tilsett ris og soyasaus, og stek under omrøring til risen er godt dekket og gjennomvarm, ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn gressløk, koriander og persille. Smak til med salt og pepper.



