Adobo-svineknoke med stekt ris

Adobo-svineknoke med stekt ris

Lær hvordan du lager smakfull adobo svineknoke kombinert med stekt ris. En enkel og velsmakende oppskrift perfekt for middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 12 svineknoker (3 tommer tykke)
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 3 ss/45 ml rapsolje
  • 2 purre, finhakket
  • 1 hvitløkshode, delt i fedd og knust
  • Et 1-tommers stykke fersk ingefær, skrelt og hakket
  • 2 stilker sitrongress, fjernet den seige ytterdelen og finhakket
  • 2 kopper/500 ml kalvkraft
  • 1 kopp/250 ml kokosmelk fra fersk kokosnøtt
  • 1 kopp/250 ml soyasaus
  • 1 kopp/250 ml malt eddik
  • 1 tørket ancho-chili
  • 3 vårløk, finhakket
  • Stekt ris, oppskrift følger, til servering
  • 1/4 kopp/60 ml sambal oelek
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk, hakket
  • Saften av 1 lime
  • 2 ss/30 ml rapsolje
  • 2 selleristenger, hakket
  • 1 purre, hakket
  • 4 kopper kald, kokt basmatiris (1 liter)
  • 3 ss/45 ml soyasaus
  • En håndfull fersk gressløk, hakket
  • En håndfull fersk koriander, hakket
  • En håndfull fersk persille, hakket
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 180 grader C (350 grader F).
  2. 2Strø svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp oljen i en tykk, ovnsfast stekepanne over høy varme. Brun svinekjøttet på alle sider, ca. 5 minutter per side. Tilsett purre, hvitløk, ingefær og sitrongress, og kok under omrøring til det begynner å dufte, 2 til 3 minutter.
  3. 3Tilsett kalvebuljong, kokosmelk, soyasaus, eddik og tørket chili. Dekk til pannen og kok i ovnen til svinekjøttet er mørt, ca. 3 timer.
  4. 4Overfør svinekjøttet til et serveringsfat og strø over vårløk. Hell over stekepannens sauser. Server med stekt ris.
  5. 5Kjør sambal oelek, hvitløk, sjalottløk og limesaft i en foodprocessor til det er grovt most. Varm opp oljen i en stor kjele over middels varme og surr selleri og purre i ca. 2 minutter. Tilsett sambal blantur og kok i 1 minutt. Tilsett ris og soyasaus, og stek under omrøring til risen er godt dekket og gjennomvarm, ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn gressløk, koriander og persille. Smak til med salt og pepper.