Syriske gresskarpatties
Lær hvordan du lager deilige syriske gresskarboller med denne enkle oppskriften. Perfekt for høstsesongen og full av smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp fin bulgur
- 2 kopper varmt vann
- 2 kopper most kokt gresskar (ca. 1,1 kg rått) eller 450 gram rent hermetisk gresskar
- 1 kopp fullkornshvetemel eller usaltet mel
- 1/2 kopp kaldt vann
- 1 løk, hakket
- 3 til 4 fedd hvitløk, finhakket
- Omtrent 1/2 teskje vanlig salt eller 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje malt koriander
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1/4 teskje malt allehånde
- 1/4 teskje malt spisskummen
- En klype Aleppo- eller cayennepepper
- Vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Legg bulguren i en middels stor bolle, tilsett det varme vannet, og la det trekke i 30 minutter. Sil av vannet.
- 2Overfør bulguren til en foodprocessor. Tilsett alle de resterende ingrediensene unntatt oljen, og kjør til en jevn røre. Hvis blandingen er for tynn, tilsett litt mer mel.
- 3Med rene, fuktige hender former du deigen til ovale kaker, omtrent 5 cm lange, 2,5 cm brede og 1,5 cm tykke, med spissede ender.
- 4Varm opp 0,5 cm olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek kakene i porsjoner, snu en gang, til de er gyldne og sprø, ca. 2 minutter på hver side. Server varme eller romtempererte.
- 5Legg bulguren i en middels stor bolle, tilsett det varme vannet, og la det trekke i 30 minutter. Sil av vannet.
- 6Overfør bulguren til en foodprocessor. Tilsett alle de resterende ingrediensene unntatt oljen, og kjør til en jevn røre. Hvis blandingen er for tynn, tilsett litt mer mel.
- 7Med rene, fuktige hender former du deigen til ovale kaker, omtrent 5 cm lange, 2,5 cm brede og 1,5 cm tykke, med spissede ender.
- 8Varm opp 0,5 cm olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek kakene i porsjoner, snu en gang, til de er gyldne og sprø, ca. 2 minutter på hver side. Server varme eller romtempererte.
- 9Sephardiske gresskarfritadas: Denne røren er løsere enn bulgurversjonen og helles fra en skje. Utelat bulguren, 1/2 kopp kaldt vann, løk, hvitløk, koriander, pepper, allehånde, spisskummen og Aleppopepper. Tilsett 3 store egg, 2 til 8 ss sukker (sukkeret kan være granulert eller brunt, pakket), 2 ts malt kanel, 1/2 ts nykvernet muskatnøtt, og en klype ingefær.
- 10Denne røren er løsere enn bulgurversjonen og helles fra en skje. Utelat bulguren, 1/2 kopp kaldt vann, løk, hvitløk, koriander, pepper, allehånde, spisskummen og Aleppopepper. Tilsett 3 store egg, 2 til 8 ss sukker (granulert eller brunt, pakket), 2 ts malt kanel, 1/2 ts nykvernet muskatnøtt, og en klype ingefær.
- 11Syrisk stekt gresskarkasserolle (Kibbet Yatkeen bi Seniyeh): Fordel gresskarblandingen i en oljet 23 cm kvadratisk ildfast form. Skjær i diamanter eller 3,8 cm kvadrater, drypp over 1/4 kopp vegetabilsk olje, og stek i en forvarmet ovn på 190°C til de er gyldne, ca. 45 minutter.
- 12Fordel gresskarblandingen i en oljet 23 cm kvadratisk ildfast form. Skjær i diamanter eller 3,8 cm kvadrater, drypp over 1/4 kopp vegetabilsk olje, og stek i en forvarmet ovn på 190°C til de er gyldne, ca. 45 minutter.




