Syriske gresskarpatties

Syriske gresskarpatties

Lær hvordan du lager deilige syriske gresskarboller med denne enkle oppskriften. Perfekt for høstsesongen og full av smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp fin bulgur
  • 2 kopper varmt vann
  • 2 kopper most kokt gresskar (ca. 1,1 kg rått) eller 450 gram rent hermetisk gresskar
  • 1 kopp fullkornshvetemel eller usaltet mel
  • 1/2 kopp kaldt vann
  • 1 løk, hakket
  • 3 til 4 fedd hvitløk, finhakket
  • Omtrent 1/2 teskje vanlig salt eller 1 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje malt koriander
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 1/4 teskje malt spisskummen
  • En klype Aleppo- eller cayennepepper
  • Vegetabilsk olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Legg bulguren i en middels stor bolle, tilsett det varme vannet, og la det trekke i 30 minutter. Sil av vannet.
  2. 2Overfør bulguren til en foodprocessor. Tilsett alle de resterende ingrediensene unntatt oljen, og kjør til en jevn røre. Hvis blandingen er for tynn, tilsett litt mer mel.
  3. 3Med rene, fuktige hender former du deigen til ovale kaker, omtrent 5 cm lange, 2,5 cm brede og 1,5 cm tykke, med spissede ender.
  4. 4Varm opp 0,5 cm olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek kakene i porsjoner, snu en gang, til de er gyldne og sprø, ca. 2 minutter på hver side. Server varme eller romtempererte.
  5. 5Legg bulguren i en middels stor bolle, tilsett det varme vannet, og la det trekke i 30 minutter. Sil av vannet.
  6. 6Overfør bulguren til en foodprocessor. Tilsett alle de resterende ingrediensene unntatt oljen, og kjør til en jevn røre. Hvis blandingen er for tynn, tilsett litt mer mel.
  7. 7Med rene, fuktige hender former du deigen til ovale kaker, omtrent 5 cm lange, 2,5 cm brede og 1,5 cm tykke, med spissede ender.
  8. 8Varm opp 0,5 cm olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek kakene i porsjoner, snu en gang, til de er gyldne og sprø, ca. 2 minutter på hver side. Server varme eller romtempererte.
  9. 9Sephardiske gresskarfritadas: Denne røren er løsere enn bulgurversjonen og helles fra en skje. Utelat bulguren, 1/2 kopp kaldt vann, løk, hvitløk, koriander, pepper, allehånde, spisskummen og Aleppopepper. Tilsett 3 store egg, 2 til 8 ss sukker (sukkeret kan være granulert eller brunt, pakket), 2 ts malt kanel, 1/2 ts nykvernet muskatnøtt, og en klype ingefær.
  10. 10Denne røren er løsere enn bulgurversjonen og helles fra en skje. Utelat bulguren, 1/2 kopp kaldt vann, løk, hvitløk, koriander, pepper, allehånde, spisskummen og Aleppopepper. Tilsett 3 store egg, 2 til 8 ss sukker (granulert eller brunt, pakket), 2 ts malt kanel, 1/2 ts nykvernet muskatnøtt, og en klype ingefær.
  11. 11Syrisk stekt gresskarkasserolle (Kibbet Yatkeen bi Seniyeh): Fordel gresskarblandingen i en oljet 23 cm kvadratisk ildfast form. Skjær i diamanter eller 3,8 cm kvadrater, drypp over 1/4 kopp vegetabilsk olje, og stek i en forvarmet ovn på 190°C til de er gyldne, ca. 45 minutter.
  12. 12Fordel gresskarblandingen i en oljet 23 cm kvadratisk ildfast form. Skjær i diamanter eller 3,8 cm kvadrater, drypp over 1/4 kopp vegetabilsk olje, og stek i en forvarmet ovn på 190°C til de er gyldne, ca. 45 minutter.