
Tyrkiske kjøttboller
Lær hvordan du lager smakfulle turkey balls med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller lett lunsj for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 forhåndskokt kalkunbryst (anbefalt: Ruford)
- 1/4 spiseskje olivenolje, pluss mer til å surre grønnsaker
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp hakket selleri
- 1 kopp hakket løk
- 1/4 kopp finhakkede ferske salvieblader
- 4 kvister fersk timian, blader hakket
- 15 kopper terningbrød
- 4 kopper kyllingkraft
- 8 kopper ostefylte potetmoser
- Olje til frityrsteking
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: En frityrgryte
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Gni kalkunen inn med olivenolje, krydre med salt og pepper, og legg den i en stekeplate. Sett den inn i ovnen og stek til den er gjennomvarm. La den avkjøle. Bland selleri, løk, salvieblader og timian i en stor kjele og surr i litt olivenolje. Tilsett brød og kraft, og kok i 10 minutter. Ta av varmen og avkjøl. Overfør til en stor bolle.
- 4Varm opp oljen i en frityrgryte.
- 5Skjær kalkunen i terninger og tilsett, sammen med potetmosen, i stuffing-bollen. Form blandingen til middels store kuler og fritér dem i frityrgryten til de er gyldne. La dem renne av på kjøkkenpapir og server på et serveringsfat.

