Tyrkiske kjøttboller

Tyrkiske kjøttboller

Lær hvordan du lager smakfulle turkey balls med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller lett lunsj for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 forhåndskokt kalkunbryst (anbefalt: Ruford)
  • 1/4 spiseskje olivenolje, pluss mer til å surre grønnsaker
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp hakket selleri
  • 1 kopp hakket løk
  • 1/4 kopp finhakkede ferske salvieblader
  • 4 kvister fersk timian, blader hakket
  • 15 kopper terningbrød
  • 4 kopper kyllingkraft
  • 8 kopper ostefylte potetmoser
  • Olje til frityrsteking

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: En frityrgryte
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Gni kalkunen inn med olivenolje, krydre med salt og pepper, og legg den i en stekeplate. Sett den inn i ovnen og stek til den er gjennomvarm. La den avkjøle. Bland selleri, løk, salvieblader og timian i en stor kjele og surr i litt olivenolje. Tilsett brød og kraft, og kok i 10 minutter. Ta av varmen og avkjøl. Overfør til en stor bolle.
  4. 4Varm opp oljen i en frityrgryte.
  5. 5Skjær kalkunen i terninger og tilsett, sammen med potetmosen, i stuffing-bollen. Form blandingen til middels store kuler og fritér dem i frityrgryten til de er gyldne. La dem renne av på kjøkkenpapir og server på et serveringsfat.